Média

Megint felmondott valaki a Ripostnál

Ripost print
Ripost print

Távozik Bejczi Szilvia, a Ripost című bulvárportál egyik újságíró-szerkesztője – erősítette meg az érintett a 24.hu megkeresésére szerdán délután telefonon.

Bejczi Szilvia a felmondása okáról nem kívánt semmit sem közölni. Azt mondta, az indokok csak rá és a főnökére tartoznak.

Bár Bejczi tehát nem volt hajlandó semmit sem mondani a távozásról, sejthető, hogy összefüggés lehet a döntése és aközött, hogy a Ripost a múlt héten lejárató cikket közölt Gulyás Mártonról, illetve a Ripost már ezt megelőzően is többször a kormány lejárató rendszerének aktív tagjává vált. Ezzel pedig nem minden a Ripostnál dolgozó munkatárs tud azonosulni, hasonlóan az Origóhoz, ahol egymást érik a távozások. Bejczi Szilvia férje, Vultur Csaba szintén a napokban mondott fel, és a Facebookra akkor azt írta ki:

Egy ideig van az, hogy jól fizetnek. Aztán van az, hogy nekem nem kell foglalkoznom politikával. Aztán van az, hogy azt nem én írtam. Aztán az, hogy én írtam, de átírták. Aztán az, hogy valamiből el kell tartani a családot. És persze az, hogy nincs más választásom. Mostantól ezek már nincsenek.

A napokban a Ripost közölte elsőként azt a lejárató célzatú cikket, amelyben Gulyás Márton kormányellenes demonstrálót homoszexuálisként állították be azután, hogy Gulyás a “lex CEU”-ként is emlegetett törvénymódosítás aláírása miatti tiltakozása kifejezéseként narancssárga színű vízbázisú festéket dobott a Sándor Palotára. Gulyás a cikk megjelenése után a Szabadság-téren megrendezett újabb demonstráción a Ripost munkatársait is felszólította a tüntetés színpadára, hogy ott személyesen válaszoljon a cikkre, de a lap újságírói közül senki sem ment fel a színpadra, ahogyan nem tette meg ezt a 888.hu és az Origo szerkesztőségéből sem senki. Gulyás egyébként pert indít az Ómolnár Miklós főszerkesztette médium ellen.

Bejczi Szilvia a Ripost előtt a Ringier kiadóhoz tartozó Blikk munkatársa volt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik