Média

Ünnepel a Marie Claire

10 év, 10 címlapsztár
10 év, 10 címlapsztár
Tíz éve jelent meg először magyarul a lap. A születésnap alkalmából különleges ajándékot adnak olvasóiknak.

Különleges címlappal jelent meg a Marie Claire
Különleges címlappal jelent meg a Marie Claire

2007 áprilisában jelent meg először magyar nyelven a Marie Claire magazin. A tíz évvel ezelőtti kiadás kicsit másképp nézett ki, mint a mostani, ünnepi lapszám, de ez teljesen természetes, hiszen a magyar Marie Claire is haladt a korral, többször megújították a lap vizuális világát, a témaválasztásban követték az olvasói igényeket, a divatoldalak pedig mindig az aktuális trendeknek megfelelő nőképeket sugallták. A magazin gondolatvilága, értékrendszere azonban nem változott. Hű maradt Marie-Claire Mendès France szellemiségéhez, akiről a magazin a nevét kapta.

A nők védelmezőjeként, békeharcosként, Marie Claire egész életében az emberi jogokért küzdött, kiállt az igazságtalanul megvádoltak, a bántalmazottak és a szerencsétlen sorsúak mellett. Minden nemzetközi kiadásban, így a magyar Marie Claire-ben is a klasszikus női témák, az izgalmas olvasmányok, az álomszép divat- és szépséganyagok mellett ez a szociális érzékenység jelen van a riportokban, interjúkban egyaránt. Ettől más a Marie Claire, mint a többi női magazin.

A magyar Marie Claire a nemzetközi Marie Claire magazincsalád tagja, 33 országban, 18 nyelven jelennek meg a Marie Claire magazinok, 21 millió női olvasó forgatja hónapról hónapra a kiadványokat.

Különleges címlappal és ajándékkal ünnepelnek

A 10. születésnap kapcsán egy különleges címlappal örvendeztetik meg az olvasókat: Axente Vanessa, a fiatal modell-generáció egyik legsikeresebb és világszerte keresett magyar tagja szerepel a letisztult címlapon. Érdekesség, hogy Vanessa, aki rendszeresen adja arcát nagy nemzetközi divatmárkák kampányához, a Vogue, a Harper’s Bazaar különböző kiadásainak címlapsztárja, most más szerepben mutatja meg magát: elhívta a szerkesztőség tagjait abba a győri képességfejlesztőbe, ahol szabadidejében rendszeresen foglalkozik gyerekekkel.

Az elmúlt 10 évben 20 magyar híresség szerepelt a magyar Marie Claire címlapján, ami közös bennük, hogy az ismertségen túl, mind értéket képviselnek. Közülük tízen – Bombera Kriszta, Cseke Eszter, Dobó Kata, Ebergényi Réka, Epres Panni, Görög Zita, Gryllus Dorka, Hámori Gabi, Marozsán Erika, Ónodi Eszter – modellt álltak egy közös csoportképhez, s elmesélték, mi történt velük az elmúlt 10 évben.

A magyar Marie Claire szívügye a magyar divat, a fiatal magyar tehetségek támogatása. Éppen ezért a 10. születésnap alkalmával 10 magyar dizájner kiegészítő tárgyait csomagolták ajándékként a lapokhoz.

(A 24.hu kiadója, a Central Digitális Média Kft. tulajdonosi átfedésben van a Marie Claire magyarországi kiadójával, a Central Médiacsoporttal.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik