Média

Visszahívják a Central kiadói a könyveiket az Alexandra hálózatából

Kezdeményezte könyveinek visszahívását az Alexandra hálózatából a Central Csoport két kiadója. A lépést azzal indokolják, hogy így tiszta lappal tudják újratárgyalni értékesítési szerződéseiket, írja az MMOnline.

A lap felidézi, hogy az Alexandra csődhelyzetének kapcsán a Central Csoport január 17-én közleményben hívta fel a figyelmet az események összetettségére és veszélyeire.

A piac szerkezetéből fakadóan az ellátási lánc egyes szereplőinek működési problémái kihatnak magára a teljes piacra is. A szereplőknek szembe kell néznie azzal a ténnyel, hogy a kialakult problémák teljes körű rendezésére nincsenek kész forgatókönyvek, nincs egyetlen, minden szempontból jó megoldás.

Az elmúlt hetekben a Central Csoport szakemberei minden lehetséges rendelkezésre álló eszközzel igyekeztek támogatni a hazai könyvkereskedelmi rendszer fenntartható átszervezését. Mind az érintett könyvkiadókkal, mind a könyvkereskedőkkel őszinte hangvételű tárgyalásokat folytattak, közölte a Central.

Több olyan forgatókönyvet dolgoztunk ki, és tártunk a tárgyalópartnereink elé, amikből kiindulva közösen lehetőségünk lenne hosszú távon biztosítani a könyvpiac stabil működésének feltételeit. A fenntartható és átlátható piaci struktúra víziója a kezdetektől érvelésünk alapja volt, ebben mindig következetesek voltunk és vagyunk.

– mondta Szügyi Gergely, a Central Csoport stratégiai igazgatója, hozzátéve, hogy

Minden erőfeszítésünk ellenére el kell fogadnunk, hogy tárgyalópartnereinknek egyéb szempontokat is figyelembe kell venniük, amely szempontokra a Central Csoportnak nincs ráhatása. Nehéz döntést kellett meghoznunk azzal, hogy visszahívjuk könyveinket az Alexandra bolthálózatából. A Central kiadói érdekeltségeivel jelenleg arra koncentrál, hogy könyvkészleteit optimalizálja. A cégcsoport céljai nem változtak: tervezhető, kiszámítható üzleti modellekre építve stabil kereskedelmi kapcsolatokon keresztül kultúrát közvetíteni a hazai könyvpiacon. A továbbiakban is nyitottak vagyunk minden olyan együttműködési lehetőségre, amellyel értéket teremthetünk a hazai kultúrafogyasztó társadalom számára.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik