Média

Egyetemisták körében népszerűsítik az önszabályozást

Szalay Dániel
Szalay Dániel

újságíró. 2017. 02. 17. 13:23

Különdíjat hirdet idén az Önszabályozó Reklám Testület (ÖRT) az önszabályozásról a témában születő legjobb dolgozatot író OTDK-n (Országos Tudományos Diákköri Konferencián) induló felsőoktatási hallgatóknak.

Az ÖRT azzal magyarázza a különdíj létrehozatalát, hogy a reklám önszabályozása és annak sikeres működése nemcsak a reklámipar szereplői számára fontos, az önszabályozás ma már messze túlmutat a felelős kommunikáció és fogyasztóvédelmi szempontokon. Az önszabályozás a szabályozási eszköztárban elfoglalt helye új megvilágítást kapott az EU 2016-ban közzétett úgynevezett „Better regulation” anyagában is.

A különdíj felajánlásával szerettük volna felhívni a figyelmet az önszabályozásra mint megismerni, kutatni való, és ami fő, jogászi témára. A különdíjról tájékoztattuk az egyetemek jogászprofesszorait, akik nagy örömünkre pozitívan fogadták a kezdeményezésünket. Mint volt főiskolai oktató és egyben TDK-felelős szívemen viselem a kiemelkedő teljesítményt nyújtó hallgatók elismerését, és mint ÖRT főtitkár pedig fontosnak tartom, hogy az önszabályozás jobb megismerése már egyetemi szinten megkezdődjön

– fogalmazott Fazekas Ildikó, az ÖRT főtitkára.

 

 

Ha még érdekli a reklámpiac: cmsales.hu (x)
vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

JERUSALEM, ISRAEL - DECEMBER 11:  Protesters burn a poster of U.S. President Donald Trump in front of the Damascus Gate at the entrance to the Old City on December 11, 2017 in Jerusalem, Israel. In an already divided city, U.S. President Donald Trump pushed relations in the city to breaking point after making the announcement to recognize Jerusalem as Israel's capital.  (Photo by Chris McGrath/Getty Images)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.