Média

Digitális céget vásárolt a CNN és a Cartoon Network tulajdonosa

CNN International
CNN International
A Turner International digitális téren szeretne erősíteni azzal, hogy részedést vásárol a Bigballs Mediában, és szoros együttműködésre lépnek a digitális sportmédia-vállalattal.

A Turner International – ahová olyan tévécsatornák tartoznak mint a Cartoon Network, a CNN, a Boomerang, a TNT – digitális vállalkozásért és innovációért felelős divíziója bejelentett egy tőkebefektetési megállapodást, amelynek értelmében a Turner a világ egyik legnagyobb digitális sportmédia-vállalatában, a Bigballs Mediában (BBM) részesedést szerez.

A BBM globális növekedését támogató befektetett tőkét tartalomfejlesztésre és terjesztésre fogják fordítani. A részesedés a Copa90-t, a fiataloknak szóló, meghatározó, labdarúgásra építő médiavállalat terjeszkedését is szolgálja. A Copa90 virtuális futball-hálózat és platform, amelyen a világ futballrajongóinak milliói oszthatják meg saját videójukat, történetüket, élményeiket.

A Turner International digitális vállalkozásért és innovációért felelős divízióját nemrég alapították. Célja az innovációs lehetőségek kutatása, a fejlesztés és a felvásárlás. A befektetés a divízió működésének első hónapjában valósult meg. Ezzel egyidőben a Turner és a BBM kötött egy kereskedelmi megállapodást is, melynek értelmében a Turner és a BBM erőforrásokat mozgósít a forgalmazási és tartalom-előállítási szakértelem fejlesztésére is. Ez az új egyezség a Turner sportmárkájának, a Bleacher Reportnak a bővülését is szolgálja.

A platformközi kereskedelmi megállapodás értelmében lesznek koprodukciós tartalmak, amelyek a Turner csatornáin jelennek meg és bővülni fognak a szponzorációs lehetőségek is. A szerződés megkönnyíti a BBM együttműködését a Turner márkáival, többek közt az Esporte Interativóval, a Turner Sports-szal és a CNN-nel is.

Közölték azt is, hogy Aksel van der Wal, a Turner divíziójának vezetője helyet kap a BBM igazgatótanácsában.

Amerikán kívüli befektetés

Érdekesség, hogy a Turner egyébként most először fektet olyan cégbe, amely az Egyesült Államokon kívül található, pedig már így is elég sok cégbe szálltak be. A Turner 2015-ben például többségi tulajdont vásárolt az iStreamPlanetben, 2016-ban bevásárolta magát a Refinery29-be Mashable-be, nemrég pedig a CNN digitális felületeit fejlesztette.

A Turner nemzetközi szinten indított új alkalmazásai és egyéb online platformjai a CNN, a Cartoon Network, a Boomerang és az Adult Swim nézőinek elkötelezettségét hivatottak erősíteni, áll a cég tájékoztatásában.

Ha még érdekli a reklámpiac: cmsales.hu (x)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik