Média
Budapest, 2007. december 7.
Rangos Katalin, az MTV elnöki és mûsorpolitikai fõtanácsadója megköszöni az elismerést, miután átvette a magyar írott és elektronikus sajtó kategóriában a Prima Primissima Díjat a Mûvészetek Palotájában. Kiemelkedõ teljesítményükért a magyar szellemi élet, a kultúra, a mûvészet, a tudomány képviselõi ötödik alkalommal részesültek elismerésben a vállalkozók napján.
MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

Elmegy a Klubrádiótól Rangos Katalin

Szalay Dániel
Szalay Dániel

újságíró. 2017. 01. 17. 06:59

Hat évnyi, a Szabad Sáv című műsornál kifejtett rádiós munkájának mond búcsút az ismert műsorvezető, akinek "elfáradt kapcsolata" a Klubrádió vezetésével.
Korábban a témában:

A Facebook-falán tette közzé hétfőn Rangos Katalin, hogy vége hat éve tartó rádiós műsorvezetői karrierjének a Klubrádiónál. A bejelentést a 65. születésnapja előtt éppen egy nappal megtevő rádiós újságíró azzal a magyarázattal toldotta meg, hogy kapcsolatuk a rádió vezetésével kölcsönösen elfáradt.

Rangos ugyanakkor azt is hozzátette, nagyon örül, hogy hat évig minden nap érdekes emberek ültek be mellé a stúdióba, a munka minden percét élvezte. Azt is írta, hogy hálás a rádiónak, amiért elveszhetett a részletekben – ezzel a hétköznaponként 19 órától jelentkező Szabad sáv című beszélgetős műsorának mottójára utalt – és hogy továbbra is hallgatója és drukkere marad a Klubrádiónak.

Négy évtizede a médiában

Az 1993-ban Opus, 1998-ban Táncsics Mihály-díjjal, majd 2002-ben Az év újságírója, 2007-ben Prima Primissima, 2013-ban Csengery Antal-díjjal is kitüntetett Rangos Katalin 1976-ban végzett jogászként az ELTE Állam- és Jogtudományi Karán, de mint a Klubrádió honlapján lévő életrajzában bevallotta, tanára megeskette, hogy soha nem lesz gyakorló jogász, ha átengedi a szigorlaton. Ezt az ígéretét azért tudta könnyen tartani, mert még a diploma előtt elkezdett dolgozni a Krónika című hírműsor gyakornokaként a Magyar Rádiónál, ahol azután a következő évtizedeket töltötte. A Rádiónál később a politikai adások főszerkesztőségének riportere, majd szerkesztője lett, illetve időnként öt-hat évekre a Magyar Televíziónál is dolgozott. 1987 és 1990 között Aczél Andre invitálására főmunkatárs volt, illetve szerkesztője volt az MTV Híradójának, de szerkesztőségvezetőként tevékenykedett A Hétnél is. Az utolsó tíz évből ötöt a köztelevíziónál dolgozott le, többek között ő volt a szerkesztője A szólás szabadságának, 2003-2004 között a Magyar Televízió programigazgatója, 2004-2008 között elnöke és műsorpolitikai főtanácsosa, majd a Magyar Rádió Közalapítvány kuratóriuma elnöke volt 2008 és 2010 között. A Klubrádióhoz ezután ült be műsorvezetőnek hat évvel ezelőtt, ekkor indult el a Szabad sáv című műsora.

(Kiemelt kép: Rangos Katalin, az MTV elnöki és műsorpolitikai főtanácsadója átveszi a Prima Primissima Díjat a Művészetek Palotájában 2007 decemberében. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt)

Ha még érdekli a reklámpiac: cmsales.hu (x)
vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

A Piramis gameshow díszlete

Hemzseg a hibáktól A Piramis

Kommentek

The Dark knight Le chevalier noir
The Dark Kight 
2008
Real  Christopher Nolan
Heath Ledger.
COLLECTION CHRISTOPHEL © Warner Bros
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.