Média

Új kézben a váci Ipress nyomda

Szalay Dániel
Szalay Dániel

újságíró. 2016. 11. 28. 17:25

Immáron az Euro-Druckservice AG magyarországi leányvállalatának tulajdonában van a váci Ipress Center nyomda.
Korábban a témában:

A Zrínyi Nyomda Zrt., a német Euro-Druckservice AG (EDS) hazai leányvállalata hétfőn bejelentette, hogy megszerezte a Fastrock Kft.-n keresztül Magyarország meghatározó heat set magazinnyomdája, a váci Ipress Center 100 százalékos tulajdonrészét.

A bejelentés értelmében a tulajdonosváltás várhatóan nem változtatja meg sem az Ipress Center, sem a Zrínyi Nyomda mindennapos működését, a vásárlás ugyanakkor lehetőséget biztosít a szervezetek hatékonyabb összehangolására és ezáltal mindkét vállalat ügyfélkörének jobb kiszolgálására.

A felvásárláshoz idén szeptemberben a GVH-engedélyét is megszerezték. A létrejött akvizíció célja, hogy az Európa öt országában már jelenlévő, 2007-ben a magyar piacra a Zrínyi Nyomda megvásárlásával belépő EDS és az Ipress Center erősíteni tudja exportképességét, és megfelelő kapacitást biztosítson az európai versenypiac igényeihez. Ahogy azt a GVH megállapította, az EDS csoport elsősorban a szórólap-nyomtatási piacon aktív, míg az Ipress Center a magazingyártásban tölt be jelentős szerepet, így az összeolvadás nem befolyásolja a piaci feltételeket. Ugyanakkor a vásárlás további lépés a magyar nyomdaipar konszolidációjában, a szinergiák kihasználásával pedig növelhető a hatékonyság és javítható az ügyfelek számára nyújtott szolgáltatás. Az EDS csoport Európa egyik legjelentősebb nyomdai cégcsoportja, mintegy 230 millió euró árbevételt ért el a 2015-ös üzleti évben és 1400 munkatársat foglalkoztat Németországban, Csehországban, Lengyelországban, Romániában és Magyarországon.

Az EDS számára kiemelt jelentőségű, hogy a nyomdák Magyarországon eddig már elért eredményeire építkezhessen, ezért fontosnak tartja, hogy továbbra is megőrizze ügyfelei és munkatársai bizalmát.

A felek az akvizíció összegét nem kívánják nyilvánosságra hozni.

(Kiemelt képen: munkában az Ipress váci nyomdája. A fotó a cég honlapjáról származik.)

Ha még érdekli a reklámpiac: cmsales.hu (x)
vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

A Piramis gameshow díszlete

Hemzseg a hibáktól A Piramis

Kommentek

The Dark knight Le chevalier noir
The Dark Kight 
2008
Real  Christopher Nolan
Heath Ledger.
COLLECTION CHRISTOPHEL © Warner Bros
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.