Média

Távozik az Origo egykori ideiglenes vezetője a Magyar Telekomtól

Somorjai Éva, Telekom
Somorjai Éva, Telekom
Az Origo Médiát Vaszily Miklós távozása után átmenetileg vezető Somorjai Éva, a Magyar Telekom hr vezérigazgató-helyettese azonban nem megy messzire a cégtől.

Somorjai Éva, a Magyar Telekom hr vezérigazgató-helyettese a cégcsoport anyavállalatnál, a Deutsche Telekomnál folytatja karrierjét, ahol a cégcsoport európai központjának humán erőforrás vezérigazgató-helyettese lesz.

Somorjai Éva 2007. április elseje óta volt a Magyar Telekom humán erőforrás vezérigazgató-helyettese. A humánerőforrás területet vezetve a Magyar Telekom többek között elnyerte a Legjobb Munkahelynek járó díjat 2012-ben, 2013-ban és 2015-ben is Családbarát Munkahely címet, míg 2015-ben Fogyatékosság- barát Munkahely címet nyert el a vállalat. 2015-ben a Magyar Telekom Csoport Fenntarthatósági Stratégiája keretében a teljes karbonsemleges működést is sikerült elérni.

Bár a társaság közleménye nem említi, Somorjai vezette az Origo Mediát egy ideig azután, hogy a Lázár János luxusutazásairól cikkező Origo akkori főszerkesztőjét, Sáling Gergőt eltávolító Vaszily Miklós helye is megüresedett 2014 őszén a Sáling-ügy következtében az akkoriban még a Telekom ernyője alá Origo Media Zrt.-nél. (Vaszily azóta az MTVA vezérigazgatójává nevezték ki.)

Somorjai Éva december 31-ig még betölti a Magyar Telekom vezérhelyettesi posztját. Utódját még keresik.

(Fotó: Somorjai Éva / Telekom)

Ha még érdekli a reklámpiac: cmsales.hu (x)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik