Média
Bánó András (Array)

Távozik az ATV Híradó főszerkesztője, érkeznek a volt népszabisok

24.hu
24.hu

2016. 11. 18. 14:11

Korábban a témában:

Csuhaj Ildikó és Bednárik Imre, a megszüntetett Népszabadság két volt újságíró munkatársa az ATV hírigazgatóságának munkatársa lesz – írja az Index, mely arról is beszámolt, hogy távozik a Hit Gyülekezete tulajdonában lévő tévétől Bánó András, a Híradó eddigi főszerkesztője. Bánó eddigi feladatát Schwajda Gergő veszi át.

Az értesülést időközben az ATV is megerősítette.

Csuhaj Ildikó főmunkatársként, Bednárik Imre pedig hírigazgató-helyettesként dolgozik majd. Csuhaj eddig is dolgozott az ATV-nek, hiszen a Szabad szemmel című műsornak ő volt a felelős szerkesztője a 18 éve tartó népszabadságos tevékenysége mellett. Bednáriktól sem idegen a tévézés, hiszen 2002-től 2008-ig a TV2 Tények és Jó estét, Magyarország! című műsorainak információs csoportvezetője volt, majd 2008-ban kinevezték az MTV hírigazgató-helyettesének, majd 2009-ben hírigazgatónak. 2010-ben tért vissza a Népszabadsághoz, ahol a lap október 8-i megszüntetéséig újságíró és belpolitikai rovatvezető-helyettes volt – idézte fel az ATV közleménye.

A Híradó eddigi főszerkesztője, Bánó András, közel egy évtizedes munkakapcsolat után válik meg az ATV-től. Megbízatása december 31-én jár le. Az Index úgy tudja, Bánó azért távozik, mert nem akart aktívan részt venni az átszervezésben.

A helyére érkező Schwajda Gergő 2011 ősze óta dolgozik az ATV-ben: eleinte az Egyenes Beszéd társszerkesztője, majd a Híradó felelős szerkesztője és riportere, műsorvezetője volt. Idén nyár óta volt a műsor főszerkesztő-helyettese, de több más műsorban is dolgozott: vezette az Esti Start és a Helyzet című műsort, illetve heti rendszerességgel látható a Fórum című műsorban is. Közel 20 éve dolgozik a sajtóban, ennek legnagyobb részét a Magyar Televízióban töltötte. Tagja volt az Este alapítóinak, riporteri munkájáért megkapta a Magyar Televízió egyéni Nívódíját, illetve a Monte Carlo-i Televíziós Fesztivál különdíját.

(Kiemelt kép: Bánó András, az ATV Híradó leköszönő főszerkesztője.)

Ha még érdekli a reklámpiac: cmsales.hu (x)
vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.