Média

Újabb egyetemi médiaműhelyt adott át az NMHH

24.hu
24.hu

2016. 10. 20. 19:19

A budapesti Károli Gáspár Református Egyetemen adta át Karas Monika, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) elnöke a hatóság nyolcadik médiaműhelyét.

Az új egyetemi médiaműhelyben a diákok és tanáraik a legkorszerűbb szoftverekkel ellátott, csúcsminőségű számítógépeket használhatják tudásuk fejlesztésére.

Az október 20-ai átadón az NMHH elnöke hangsúlyozta, hogy a hatóság elkötelezett a jövő médiaszakembereinek gyakorlati képzésében: a 2012-ben elkezdett médiaműhelyeket létrehozó sorozat által már több ezer hallgató juthatott hozzá azokhoz a kreatív informatikai eszközökhöz, amelyeknek értő használatával szakmájukban a világ élvonalába kerülhetnek.

Több örömhírt szeretne a Károli rektora a médiában

Balla Péter, a Károli Gáspár Református Egyetem rektora beszédében azt emelte ki, hogy már az ókorban is nagyon sok hírmozgás volt, akkoriban odafigyeltek a hírvivő felelősségére, az őszinte, valósághű, pontos tájékoztatásra, emellett hangsúlyt fektettek az örömhír, a jó hírek megismertetésére is. Kifejezte reményét, hogy a diákok, tanárok az NMHH által átadott médiaműhelyt ezeknek az elveknek szolgálatában fogadják majd.

A hatóság 3 MacPro és 3 iMac 27-inch számítógépet, 3 Apple Thunderbolt kijelzőt, 6 Adobe CS6 Master Collection kreatívszoftver-csomagot üzemelt be, valamint gondoskodott a műhely teljes kialakításáról és bútorzatáról is. A 13 millió forintból létrehozott médiaműhely gyakorlati szemináriumoknak ad majd otthont, és emellett az egyéni alkotómunkára is magas színvonalú infrastruktúrát biztosít, amely a grafikus tervezéstől a videoszerkesztésen és a webfejlesztésen át a kiadványszerkesztésig a legösszetettebb feladatok, utómunkák elvégzésére is alkalmas.

Ez már a nyolcadik ilyen médialabor

Az NMHH 2012-ben kezdte el ezen programját, amelynek keretében felsőoktatási intézményekben hoz létre olyan médiaműhelyeket, ahol a legújabb informatikai eszközökön, a színvonalas tanórák kivitelezésén túl a diákok lehetőséget kapnak arra is, hogy dolgozataik, verseny- és diplomamunkáik elkészítéséhez olyan eszközöket használjanak, amilyenekkel a világ vezető médiastúdióiban dolgoznak a szakemberek.

Az NMHH támogatásával eddig megnyitott médiaműhelyek:

1. 2012. december – Pécsi Tudományegyetem
2. 2013. február – Pázmány Péter Katolikus Egyetem, Budapest
3. 2013. december – Moholy-Nagy Művészeti Egyetem, Budapest
4. 2014. október – Eötvös Loránd Tudományegyetem, Budapest
5. 2014. december – Szegedi Tudományegyetem
6. 2015. május – Debreceni Egyetem
7. 2015. szeptember – Corvinus Egyetem, Budapest
8. 2016. október – Károli Gáspár Református Egyetem, Budapest

Ha még érdekli a reklámpiac: cmsales.hu (x)
vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Hmejmími légitámaszpont, 2017. december 11.
Vlagyimir Putyin orosz elnök (k) pilótákkal fényképezkedik a szíriai Hmejmímnél működő orosz légitámaszponton 2017. december 11-én. Putyin a bázison tett villámlátogatásán elrendelte az orosz csapatok Szíriából történő visszavonásának megkezdését. (MTI/AP/Szputnyik/Kreml pool/Mihail Klimentyev)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.