Média

Nem nyomtatják ki többé az InStyle magazint a britek

Az InStyle UK 2016 januári borítója
Az InStyle UK 2016 januári borítója
A Magyarországon a Marquard Media által kiadott InStyle magazin az Egyesült Királyságban a jövőben csak digitális formában lesz elérhető - jelentette be az ottani kiadó, a Time Inc.

A Time Inc. médiavállalat bejelentette, hogy megszünteti a Magyarországon is ismert, idehaza a Marquard Media által kiadott InStyle brit változatának nyomtatott kiadását. A kiadó ugyanakkor azt ígéri,  hogy a terméket digitális formában újra elérhetővé teszi majd jövőre – számol be a Business of Fashion (BOF).

A hír szerint a divattal, szépségápolással, hírességekkel, hajápolással és más női témákkal foglalkozó magazin utoljára december 3-án kerül nyomtatott formában az olvasókhoz.

Ian Whittaker, a Liberum médiaszakértője szerint a mostani lépés része a Time Inc. költségtakarékossági intézkedéscsomagjának, melyet a megváltozó olvasói szokások is indokoltak. Alex de Groote, a Peel Hunt szakértője viszont meglepőnek találja a fejleményt, mert az InStyle meglehetősen erős volt nyomtatásban, több mint 100 ezer példányt állítottak elő belőle, vagyis szép példányszáma volt.

Az InStyle UK egyébként 2001-ben jelent meg először. Talán azért is állíthatták most le a digitális megjelenést, mert az InStyle amerikai változatának digitális kiadása meglehetősen szép eredményeket tudott felmutatni. 2015-ben például 10,5 millió felhasználó már így olvasta a magazint.

Az InStyle digitális kiadását Charlotte Moore vezetésével készítik majd el, és igyekeznek kihasználni a digitális megjelenés adta multimédiás és egyéb lehetőségeket. Megújítják a honlapot is.

Fontos hangsúlyozni, hogy a mostani bejelentés az InStyle magyarországi kiadását nem érinti.

Ha még érdekli a reklámpiac: cmsales.hu (x)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik