Média

BBC-s műsorokat vásárol a magyar közmédia

Az M5 logója
Az M5 logója
Több mint 115 millió forintot (378.880 eurót) fizet az MTVA a BBC Worldwide-nak a nemrég aláírt szerződés keretében vásárolt tartalmakért, például a My Family sorozatért. Az AMC Networks is bevásárolt.

Az elmúlt időszak egyik legjelentősebb üzletét jelentette be kedden a BBC Worldwide: szerződést kötött a magyar MTVA-val több mint 335 órányi műsoridőt kitevő tartalom értékesítéséről 378.880 euró értékben

Az értékesített tartalmak között megtalálható a My Family, a War and Peace  (Háború és béke) és a The Durrells is. Ezeket a televíziós sorozatokat a legújabb köztévés csatorna, az M5 tűzi majd műsorára, méghozzá eredeti nyelven.

A BBC Worldwide több más médiaszolgáltatóval, például a Channel 1 Russia orosz csatornával, valamint a Viacom médiavállalattal is szerződést írt alá, sőt az AMC Networks is vásárol műsorokat a britektől. Ennek köszönhetően az AMC portfóliójába tartozó TV Paprikán, a Spektumon és a Spektrum Home csatornán is láthatóak lesznek bizonyos történelmi, tudományos, lifestyle és gasztro jellegű műsorok.

A comment:com nevű médiablog egyébként megszerezte a listát, hogy pontosan miket is szerzett meg a magyar köztévé. A teljes lista itt érhető el.

Ha még érdekli a reklámpiac: cmsales.hu (x)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik