Média

Megújulnak az RTL hír- és háttérműsorai

Az RTL új stúdiója
Az RTL új stúdiója
A megújulás a Híradóval veszi kezdetét vasárnap, és a hírigazgatóság többi műsorával folytatódik a következő hetekben.

Új, az RTL Magyarország sajtóosztályának megfogalmazása szerint “jövőt idéző” látványvilágra vált hamarosan a Híradó, a Fókusz, a Házon kívül, a XXI. század, a Magyarul Balóval, a Portré és az Időjárás stúdiója.

Változik a Híradó új főcímzenéje is, amelyet Gömöry Zsolt, az Edda billentyűse komponált. A szerzemény az új grafikához illeszkedik, amely vegyíti az elektronikus és a klasszikus hangzást.

A LED-falaknak és a valóságot kiterjesztő virtuális grafikának és augmented reality másoknak köszönhetően az új stúdióban a jövőben életre kelnek majd a hírek. A dinamikus, háromdimenziós látványvilágot egy különleges, felfüggesztett robotkamera is segíti majd, ami térben és síkban mozog, egyedi képi világot és dinamikát adva a híreknek.

Az RTL Klub virtuális stúdiójának látványát egyedülálló épített díszlettel kombinálták össze a tervezők, amelyet először október 16-án, a vasárnap esti Híradóban láthatnak majd a nézők. A megújulás ezt követően az RTL hírigazgatóságának többi műsorával folytatódik a következő hetekben. Ez több műsor, például a Fókusz esetében nemcsak díszletváltozást jelent, hanem például új főcímzenét is.

Az RTL Híradó egyébként 2011 ősze óta, azaz több mint öt éven át használta a most lecserélendő stúdiódíszletét.

A hírigazgató sajnálja a Népszabadság bezárását

A megújulásról egyébként Kotroczó Róbert egy interjút is adott ma, ami az mmonline.hu szakportálon jelent meg. Ebben a tartalmi átalakításokat firtató kérdésre azt válaszolta az RTL Magyarország hírigazgatója, hogy arra nem készülnek. Az interjúban szóba került a Népszabadság bezárásának ügye is. Kotroczó erről azt mondta, hogy

egy szakmai műhely szűnt meg. A nézők és az újságolvasók is elfelejtik ezt, nem veszik észre, hogy a hírek úgy születnek, hogy az újságírók sokat dolgoznak egy-egy témán, egy információ nyomán. Minél több médiaműhely létezik, annál többféle információt lehet megkutatni, ellenőrizni, feltárni. Éppen ezért minden műhely megszűnése rendkívül nagy hiányt jelent. Ahogy mondani szokták, a hír az, amit szeretnének, hogy ne jelenjen meg. A műhelyek ezeket az információkat tudják napi szinten előállítani. A hírek nem egyszerűen tartalmak, amiket lehet helyettesíteni, azok mögött rengeteg munka, erőfeszítés és igen még pénz is van, tudomásul kell venni, hogy ingyen nem lehet hírekhez jutni. Akik legyintenek arra, hogy megszűnik egy médiaműhely, azok arra legyintenek, hogy kevesebb hírrel szembesülnek a jövőben.

(Kiemelt kép: az új stúdió)

Ha még érdekli a reklámpiac: cmsales.hu (x)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik