Média
SHE.HU. Fotó: Szalay Dániel

Újabb portált indított az Origo-New Wave Media

Szalay Dániel
Szalay Dániel

újságíró. 2016. 10. 05. 10:06

A korábban 650 millió forintnyi MNB-pénzekkel titokban megtámogatott médiavállalat ismét új portált indított, ezúttal a női célcsoportra fókuszálva.
Korábban a témában:

Tovább terjeszkedik az Origo-New Wave Media cégcsoport.  Idén augusztusban már elindítottak egy kulturális tematikájú új oldalt Unikornis néven, most pedig azt jelentették be, hogy kiélesítették SHE.HU elnevezésű új online magazinjukat.

Nőkre fókuszál a legújabb site

A most elindított SHE.hu közleménye szerint új hangot ütnek meg az oldalon, erős újságírói karakterekre építenek, és az alapítók szándéka szerint egyszerre kívánnak a női témák gondolatébresztő, szórakoztató, intellektuális, mégis közérthető és szerethető fórumává válni. Az új női site-on egyaránt helyet kapnak pszichológiai, párkapcsolati témák, az aktuális trendekről, divatról és szépségápolásról szóló cikkek, a nőket érintő társadalmi jelenségekről szóló vélemények, valamint kulturális, irodalmi, képzőművészeti magazinos anyagok.

A site főszerkesztője Sallay Wanda, vezető szerkesztője Petrás Lilla lett. A pszichológus végzettségű Sallay Wanda két évig az 11Ground blogazin Loveandlife rovatának szerzője, párkapcsolati szakértője volt. Korábban pr-kommunikációs területen dolgozott. A vezető szerkesztői feladatokat ellátó Petrás Lilla pedig több női és családi magazin szerzője volt az elmúlt években.

Elmondásuk szerint a szakértőkből, írókból és újságírókból álló szerzői műhelyük erős karaktereket vonultat fel, olyan egyéniségeket, akik nem félnek szórakoztatni, de elgondolkodtatni sem. Ami a célcsoportot illeti, a főszerkesztő azt mondta, hogy a 18-49 év közötti, gondolkodó nőkhöz kívánnak szólni, ugyanakkor a fiatalabb és idősebb korosztály, sőt még a férfi olvasók is találnak majd kedvükre való tartalmat. Hozzátette, hogy három férfi szerző is erősíti a csapatot, és a gimnazista korútól az ötvenes évei végén járó íróig terjed a szerzőgárdájuk.

Az általunk megcélzott olvasótábor érdeklődő és nyitott a világ és a társadalmi ügyek iránt, amelyek között kiemelt figyelmet szentelük a nőket érintő témáknak

– mondta el a célközönségről.

György Bence, az Origo-New Wave Media csoport tartalomigazgatója a legújabb lapindítással kapcsolatban azt mondta, az Origo egyik fő törekvése, hogy egyre több, elkötelezett olvasótáborral rendelkező társadalmi csoportot és szubkultúrát érjenek el. Ennek jegyében – a portfólió folyamatos áramvonalasítása és újjászervezése mellett – új, önálló brandeket építenek.

A SHE.HU esetében könnyű dolgunk volt: az alapítók kész koncepcióval álltak elő, amelyet hiánypótlónak éreztünk, ezért úgy döntöttünk, beállunk a projekt mögé. Hónapokig fejlesztettük az oldalt, amely mától tovább színesíti a portfóliónkat.

Az oldalt működtető Origo-New Wave Media csoportról azt érdemes tudni, hogy ez az a Száraz István vezette médiacég, amely kénytelen volt elismerni, hogy 650 millió forint nagyságrendben titokban pénzeket kapott a Magyar Nemzeti Bank alapítványaitól. Ez utóbbi információ napvilágra kerülése vezetett el azután a cégcsoport által tulajdonolt vs.hu stábjának széthullásához, az újságírók ugyanis nem tartották vállalhatónak, hogy az MNB, illetve annak alapítványai pénzelik a vállalatot, és állításuk szerint erről korábban nem volt tudomásuk. A New Wave vásárolta meg korábban az origo.hu-t is működtető Origo Media Zrt.-t a Telekomtól 4,2 milliárd forintért.

Ha még érdekli a reklámpiac: cmsales.hu (x)
vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Magukra hagyták haldokló szeretteiket

Kommentek

HOCKENHEIM, GERMANY - JULY 22: Lewis Hamilton of Great Britain driving the (44) Mercedes AMG Petronas F1 Team Mercedes WO9 on track during the Formula One Grand Prix of Germany at Hockenheimring on July 22, 2018 in Hockenheim, Germany.  (Photo by Mark Thompson/Getty Images)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.