Média

Ezreket mozgatott meg az idei Fenntarthatósági Nap

24.hu
24.hu

2016. 09. 29. 10:56

Ötezren látogattak ki idén a 9. Fenntarthatósági Napra Budapesten az Akvárium Klubba. Idén először vett részt ennyi érdeklődő a fesztiválkonferencián, ahol ezúttal a smart korszak esélyeit vitatták meg a szekcióbeszélgetések szakértői és a hallgatóság.
Korábban a témában:

A környezeti szekció résztvevői a megújuló energia használatáról, az Európai Unió területén érzékelhető energiaforradalomról, az okosvárosokról valamint a smart klímavédelemről, tervekről és a technológiában rejlő lehetőségekről számoltak be. A gazdasági területet körbejáró beszélgetés során a gazdasági folyamatokban megjelenő digitalizáció hatásai mellett a szakértők a robotizáció lehetséges kimeneteleit, a munkaerőpiac átalakulását is megvitatták. A társadalmi szekcióbeszélgetés legfontosabb megvitatott témái a generációk együttélése, a Z generáció lehetőségei, a technológiai fejlődések társadalomra vonatkozó hatásai, valamint a robotizáció és az ezzel való együttélés voltak. A +1 szekció résztvevői azt vizsgálták, hogy a smart eszközök az egyén mindennapjaiba hogyan illeszkednek bele, illetve, hogy valóban képesek-e akadálymentesíteni az okos megoldások. Kitértek a beszélgetés résztvevői továbbá arra is, hogy legyen szó papíralapú naptárakról, nyomtatott fotókról, az egyén számára ma is fontos, hogy a környezetében kézzelfoghatóan is meglegyenek a számára legfontosabb dolgok, ne csak a digitális térben.

A szakmai rendezvényen közel ötven kiállító szervezet várta az ügy iránt érdeklődőket, többek között a megújuló energia, a termelői élelmiszerek, a vegán étkezés és az ökodivat témakörében. A látogatók idén is értékelhették a kiállítókat, így a közönség szavazata alapján, a 9. Fenntarthatósági Nap legkedveltebb a Meixner Iskola, a rendezvényen bemutatkozó SHARE – A Jótékony Ser csapata és a Suhanj! Alapítvány lett.

„Nincs több nem tudom” pályázat: íme az eredmények

A rendezők ezen az eseményen hozták nyilvánosságra a lakosság körében idén nyáron meghirdetett, „Nincs több nem tudom” című kreatív pályázat eredményét is. A pályázatra három különböző kategóriában, kisfilm, zene vagy slam, illetve más kreatív megoldás (fotó, festmény, grafika, flashmob) elkészítésével lehetett pályázni. A 46 beérkezett művet szakmai zsűri bírálta el, amely munkában részt vett Pásztor Anna (énekesnő, előadóművész, színész, táncművész), Rohonyi Gábor (rendező), Szegedi Csaba (kolorista, a MOME tanára) és Szomolányi Katalin (a Telekom Vállalati fenntarthatósági központjának vezetője, a Fenntarthatósági Nap főszervezője).

A film és zene kategóriában a zsűri a Half Note City „Poszt vagy tétlenség?” című dalát és a hozzá tartozó klippet értékelte a legjobbnak. A kreatív kategória nyertese a zsűri döntése alapján Márton Gábor „Maradtak kérdések…” című alkotása lett. A kiállított alkotások közül a Fenntarthatósági Nap látogatói szavazhatták meg a nekik legjobban tetszőt: a közönségdíjat ezúttal kreatív kategóriában Fülöp Gábor „Kiégve” című képe nyerte el.

A nyertes pályaművek megtekinthetőek a Fenntarthatósági Nap weboldalán.

Szintén a Fenntarthatósági Napra időzítették a Telekom által kiírt Fenntarthatósági Sajtódíj eredményeinek bejelentését.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Nikola Gruevski, Macedonia's former Prime Minister and former leader of the opposition VMRO DPMNE party, arrives at a courthouse in Skopje on January 24, 2018 for his trial for alleged abuse of power between 2012 and 2015. (Photo by Robert ATANASOVSKI / AFP)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.