speciel effects media
Média

Online videós cégbe fektet a Central Médiacsoport

Újabb bejelentést tett szerdán a Central Médiacsoport: a vállalat 33 százalékos részesedést vásárolt a Special Effects Media Hungary Zrt.-ben.

A Varga Zoltán üzletember tulajdonában lévő médiavállalat tájékoztatása alapján 33 százalékos részedést vásárolt a Special Effects Media cégben, mely a legnagyobb hazai közösségi  véleményvezérek YouTube-csatornáit menedzseli Magyarországon.

Az elmúlt években hazánkban is robbanásszerű ütemben fejlődött az online videó fogyasztás. Ennek az egyik legfontosabb színtere a YouTube, ahol amellett, hogy havonta több mint 5 millió egyedi felhasználó néz videókat, mostanra kialakult egy színvonalas, elérésben és népszerűségben a tévés sztárok ismertségével vetekedő tartalom-előállító réteg is. Ezen réteg kialakulásában fontos szerepet játszott a Special Effects Media video network is, mely minőségi tartalmakat előállító, izgalmas YouTube csatornák menedzselésére szakosodott.  Csatornapartnereik számára különféle prémium YouTube eszközöket, csatornaoptimalizációt, jogi és produkciós támogatást és hirdetőket biztosítanak, míg hirdetőiknek egy nagyon fontos demográfiai csoportban kínálnak hatékony, tematikailag targetált megjelenési lehetőségeket – derül ki a cég közleményéből.

A Central Médiacsoportnak mint a hazai print- és online médiapiac meghatározó szereplőjének az elsődleges célja, hogy minden olyan platformon minőségi tartalmat szolgáltasson, ahol a felhasználók jelen vannak és időt töltenek el tartalomfogyasztással. Ebbe a stratégiába szervesen illeszkedik a mostani befektetés is, hiszen a Special Effects Media egy prémium tartalom-előállítói réteget képvisel az online videós platformon. Meggyőződésünk, hogy a Central Médiacsoport évtizedes tapasztalata és hirdetői kapcsolatrendszere, valamint a Special Effects Media szakmai tudása kiválóan kiegészíti egymást és biztosítja, hogy ezen a feltörekvő piacon sikeres együttműködést valósítsunk meg

– közölte Dunai András digitálisüzletág-igazgató.

A Special Effects Media a legnagyobb hazai közösségi véleményvezérek YouTube csatornáit menedzseli, Magyarországon egyedülálló hirdetőbarát YouTube csatorna portfóliót alakított ki, így vált az Y és a Z generáció tagjait a leginkább elérni képes, új generációs médiacéggé. Egy olyan fiatalos nézői réteget tudunk megszólítani, akiket hagyományos marketing eszközökkel egyre nehezebb elérni, a kedvenc YouTube csatornáikon keresztül azonban megszólíthatóak. Ennek a nézői rétegnek a sztárjai és példaképei nem a mainstream média világából, hanem a legjobb YouTube videósok köreiből kerülnek ki, akik egyenként is többszázezer követőt érnek el. Az őket menedzselő Special Effects Media pedig több mint havi 55 millió videóindítást kezel. A Central Médiacsoport hirdetői kapcsolatrendszere révén ez a médiafelület az elérésének megfelelő súllyal képviseltetheti magát a hirdetői piacon is és továbbra is hatékony megjelenéseket biztosít hirdető partnereinknek.

– mondta el Szabó Gergő, a Special Effects Media vezetője.

Három nap alatt három bejelentés

A mostani már a harmadik bejelentés a Central-csoporttól az elmúlt három napban: a cég hétfőn azt jelentette be, hogy kivásárolja a Hearst Magazine International médiavállalat 50 százalékos részesedését a közösen tulajdonolt Hearst Central Kft.-ben, így a Central Médiacsoport kizárólagos tulajdonossá válik az ELLE és a Cosmopolitan magyarországi licenckiadójában. Kedden a Siófokon zaló Internet Hungary-n pedig arról a tranzakcióról rántották le a leplet, amelynek értelmében az RTL Magyarország 30 százalékos tulajdonrészt szerez a Central digitális-portfólióját kezelő Central Digitális Média Kft.-ben, ha ehhez az RTL megkapja a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) jóváhagyását. A tranzakció zárását követően a két médiavállalat között szoros együttműködés kezdődik majd, kihasználva, hogy a Central erős digitális és mobil jelenléttel rendelkezik, az RTL-nek pedig számtalan izgalmas videós tartalma van.

(A 24.hu kiadója a Central Digitális Média Kft., mely a Central Médiacsoport leányvállalata.)

Ha még érdekli a reklámpiac: cmsales.hu (x)

Ajánlott videó