Média

Új hetilapot szült a Brexit

The New European
The New European
The New European néven indult hetilap, alig pár nappal a Brexit szavazás végeredménye után. Azoknak szól, akik nem támogatták, hogy Nagy-Britannia kilépjen az Európai Unióból.  

A The New European című újság létrejöttének egyik különlegessége, hogy mindössze mindössze kilenc nappal az ötlet kipattanása után került az olvasókhoz az új sajtótermék, ami még a brit médiapiacon is kuriózumnak, médiatörténeti különlegességnek számít: ilyen gyorsan még sohasem került a piacra új hetilap.

A lapot az Archant cég dobta piacra most pénteken, és egyértelműen a Bremain (vagyis a maradáspártiak) táborát célozza, akik megrémültek a szavazás végeredményétől és első következményeitől. A lap egyfajta krónikása kíván lenni az idei nyár rendkívüli történéseinek.

A lapot országszerte terjesztik majd, de főleg Londonra, Liverpoolra, Manchesterre, és Dél-Angliára fókuszálnak, ahol a többi területhez képest jóval nagyobb arányban voltak az EU-pártiak.

Az újság egyébként nem csak magáról a kilépésről, a Brexit ügyről szól, de arról is ír, hogy miért szeretik Európát. A lapban egyébként erőteljesen humorizálnak is, mivel a humor segíthet átlendülni a kialakult helyzeten.

A sajtóterméket számonként 2 fontért lehet megvásárolni, plusz kiszállítás esetén további fél font postaköltség. A The New European egyébként digitális módon is elérhető – derül ki az Archant közleményéből.

A hetilap az első 4 számot követően minden héten egyfajta referendumot tart az olvasói körében: mindig az előző heti értékesítési adatok alapján dől el, hogy van-e igény a folytatásra.

A brit médiapiacnak egyébként egyelőre (rövid távon) nagyon bejött a Brexit-döntés, a lapeladások és az internetes látogatásszámok az egekbe ugrottak az EU-ból történő kilépés hatására. A reklámipar képviselői viszont egyáltalán nem örülnek a fejleménynek.

A június végi népszavazáson az EU-ban maradás mellett a szavazók 48,11 százaléka, a távozás mellett 51,89 százalék voksolt.

Ha még érdekli a reklámpiac: cmsales.hu (x)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik