Média

Oknyomozó újságíróknak segít a Független Médiaközpont

24.hu
24.hu

2016. 07. 07. 13:15

Pályázatot hirdet a Független Médiaközpont szakmai tapasztalattal rendelkező újságíróknak tényfeltáró riportok készítésére.

Olyan új történetek – köztük helyi témák – feldolgozását szeretnék támogatni, amelyek elsősorban az adatújságírás eszközeinek felhasználásával tárják fel a gazdasági és a társadalmi élet egyedi vagy rendszerszerű visszásságait. A pályázatok benyújtásának határideje idén július 31.

Újságírók és szerkesztőségi kollektívák egyaránt pályázhatnak egyébként. Fontos feltétel viszont egy szándéknyilatkozat, amelyben egy adott szerkesztőség kinyilvánítja, hogy megjelenteti a támogatás eredményeként elkészülő riportot.

A pályaműveket szakmai zsűri bírálja el az alábbi szempontok szerint:

  • a tényfeltáró riport elkészítéséhez szükséges önálló kutatómunka mennyisége és alapossága
  • a téma társadalmi fontosság
  • a téma megalapozottsága
  • a téma eredetisége és újszerűsége
  • a téma bemutatásának érthetősége
  • a kutatás során gyűjtött adatok és tények vizuális bemutatására tervezett eszközök változatossága
  • a költségvetés ésszerűsége és a feldolgozás ütemterve

A cikkek elkészítésére – a pályázat eredményhirdetésének napjától számítva – maximum négy hónap áll rendelkezésre.  Az eredményhirdetésre várhatóan augusztus 15-én kerül sor.

A téma összetettségétől és a feldolgozáshoz szükséges időtől függően egy-egy pályázat maximum 300 ezer forint összeggel támogatható.

A programra a palyazat@cij.hu email címre küldött pályázattal lehet jelentkezni. A pályázat kötelező elemei:

– kitöltött pályázati adatlap;

– szerkesztőségi szándéknyilatkozat a cikk közléséről;

– referencia – a pályázó három legsikeresebbnek tartott riportja, amelyek bizonyítják, hogy a szerző rendelkezik a megvalósításhoz szükséges szakmai tapasztalattal. A cikkek linkjeinek az adatlapon való feltüntetése vagy szkennelt változatának beküldése elegendő.

A Független Médiaközpont fenntartja a jogot, hogy a támogatott riportokat – az eredeti közlést követően – részben vagy teljes terjedelmükben honlapján megjelentesse.

A pályázók nyilatkozatban szavatolnak azért, hogy az általuk benyújtott témajavaslat feldolgozásával kapcsolatban nem áll fenn politikai, gazdasági, jogi vagy egyéb érdekkonfliktus, a riport tartalmát saját maguk alakítják és saját maguk vállalnak felelősséget érte.

A támogatott szerzők a cikkek elkészítéséhez díjmentes szakmai és jogi segítséget igényelhetnek a Független Médiaközponttól. A pályázati kiírásról a már említett e-mail címen vagy a +36 (1) 609-5392-es  telefonszámon lehet további információt kérni.

Ha még érdekli a reklámpiac: cmsales.hu (x)
vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Budapest, 2014. március 27.
Vancsura István, a NAV megszüntetett Kiemelt Ügyek Igazgatósága RAPID ellenőrzési főosztályának volt vezetője (j) és Horváth András, volt adóhivatali dolgozó a Levegő Munkacsoport Áfabotrány: kitálal egy volt NAV-vezető címmel tartott sajtótájékoztatóján Budapesten a MagNet Házban 2014. március 27-én.
MTI Fotó: Soós Lajos

Az ember, aki legyűrte a NAV-ot és a NER-t

Kommentek

Migrants make their way through the countryside after they crossed the Hungarian-Croatian border near the village of Zakany in Hungary to continue their trip to north on October 16, 2015. Hungary said it will shut its border with Croatia at midnight, closing a major entry point for migrants bound for northern Europe, weeks after a similar move on its Serbian frontier triggered clashes with refugees.    AFP PHOTO / HANNA SONIA / AFP PHOTO / HANNA SONIA
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.