Média

Az MTVA megerősítette: a programterületért is felelős lesz a hírhamisító Papp Dániel

mtva magyar televízió (Array)
mtva magyar televízió (Array)
Az MTVA sajtóosztálya megerősítette a 24.hu-nak az Index értesülését, hogy a korábban hírhamisításon kapott Papp Dániel ezentúl a közmédia műsorstruktúrájáért is felelős lesz.

A közmédia rendszerében a jövőben szorosabban fog együttműködni a programtervezés és a tartalomgyártás. Gyurity Monika, az MTVA korábbi programigazgatója munkáját a Duna Médiaszolgáltató Zrt.-ben folytatja tovább, míg az MTVA szervezetében Papp Dániel, tartalomszolgáltatási igazgató vezetése alatt a szervezeti hatékonyságnövelés érdekében a programing és tartalomszolgáltatási feladatok integrálódnak – közölte a 24.hu-val Bekes Borbála, az MTVA sajtókapcsolati munkatársa annak a hírnek kapcsán, ami ma az Indexen jelent meg.

Az Index ma délelőtti hírében az állt, hogy a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA, vagyis a közmédia) menedzsmentjében múlt héten jelentős változás történt: a 2015 májusa óta programigazgatóként tevékenykedő egykori Hír TV-vezérigazgató-helyettes Gyurity Mónikát ugyanis “felállították 13 hónapja elfoglalt pozíciójából”, és a programigazgatás feladatát arra a Papp Dánielre bízták, aki a cégen belül jelenleg is tartalomszolgáltatási igazgatói beosztásban dolgozik.

Papp Dániel (Papp Dániel)
Fotó: MTI

Gyurity a Hír TV-nél koordinációs vezérigazgató-helyettesi posztot töltött be Simicska Lajos és Orbán Viktor háborújának tavaly februári kitöréséig. Nem sokkal később érkezett az MTVA-hoz, az ő nevéhez fűződött a Főtér című műsor szerkesztése is.

Az Index cikke felidézte, hogy Papp Dániel jobbikosból lett MTVA-vezető. Papp készítette 2011-ben a meghamisított Cohn-Bendit-riportot, amit Papp úgy vágott meg, mintha a zöldpárti uniós politikus a riporter kérdésének hatására hagyott volna ott egy sajtótájékoztatót, miközben ez nem így történt. Papp Dániel ezt követően a hírszerkesztőség vezetőjévé lépett elő, ahol az általa irányított szerkesztőség egy riportban kitakarta Lomnici Zoltán arcát. Papp 2014-ben lett tartalomszolgáltatási igazgató.

A Cohn-Bendit-riport miatt hírhamisítónak nevezett Papp Dániel egyébként korábban beperelte az Indexet, de vesztett, ezért jogerősen is hírhamisítónak nevezhető.

A programming terület felelőseként Papp felel majd az MTVA valamennyi csatornájának műsorstruktúrájáért.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik