Média

Senki sem kapta meg az esztergomi rádiós frekvenciát

Médiatanács
Médiatanács
Eredménytelennek nyilvánította a Médiatanács az Esztergom 98,1 MHz rádiós frekvenciapályázatot. A Médiatanács ezenkívül műszaki fejlesztési támogatásokról és egy csekély összegű bírságról is döntött eheti ülésén.

Az Esztergom 98,1 MHz helyi rádiós frekvencia pályázati eljárásának eredménytelenségét állapította meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa, miután mindkét pályázó ajánlata érvénytelennek bizonyult – tájékoztatott a testület az eheti ülésének egyik határozatáról.

A Médiatanács egyébként ezen a héten is foglalkozott a műsorkvóta-kötelezettségek teljesítéséről, ezek 2015-ös alulteljesítése miatt a tíz helyi közösségi televízióra bírságot szabott ki, és egy televíziót figyelmeztetett a szabályok betartására.

A szombathelyi Credo Rádió 10 ezer forint bírságban részesült egy hatósági ellenőrzés alapján megindított eljárásban amiatt, hogy a közszolgálati és a helyi közélettel foglalkozó műsorok aránya kisebb, az ismétlések aránya pedig nagyobb volt a szerződésében vállaltaknál, illetve a törvényben előírtaknál.

A testület tizenöt pályázót összesen 35,6 millió forint anyagi támogatáshoz juttatott a közösségi médiaszolgáltatók műszaki fejlesztését célzó idei pályázat első fordulójában, a Magyar Média Mecenatúra program keretében. A televíziók közül eredményesen szerepelt a Balmazújváros Televízió, a budapesti székhelyű Bonum TV, a budai Hegyvidék Televízió, a csornai Rábaközi Televízió, a TV Szentendre, a szintén szentendrei VKC TV és a sátoraljaújhelyi Zemplén TV. A közösségi rádiók közül a Magyar Katolikus Rádió debreceni és székesfehérvári adója, valamint a Mária Rádió celldömölki és veszprémi adója kapott támogatást, a kisközösségi adók közül a szombathelyi Credo Rádió, a miskolci Csillagpont Rádió, az Első Pesti Egyetemi Rádió és a Rádió Szentendre.

A Dzsungel mentőakció munkacímű dokumentumfilm azonnali helyszíni forgatásához közel kétmillió forintos támogatást ítélt meg a Médiatanács a Magyar Média Mecenatúra program Escher Károly-pályázatának eheti fordulójában.

Ha még érdekli a reklámpiac: cmsales.hu (x)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik