Média

Bud Spencer miatt változtat az RTL Klub

A tegnap elhunyt legendás színész, Bud Spencer emlékére ma este a megszokottól eltérő műsorrenddel jelentkezik az RTL Klub.

Ahogyan arról már beszámoltunk, 86 éves korában tegnap elhunyt az 1929-es születésű Bud Spencer, a bunyós filmvígjátékok nélkülözhetetlen színésze, akire – barátjával, Terence Hillel együtt – még manapság, a sokcsatornás tévézés korszakában is milliók figyeltek, ha valamelyik csatorna megismételte bármelyik korábbi, egyébként már rengetegszer látott filmjeiket. Az elmúlt időszakban főleg az RTL Klub és az RTL portfóliójába tartozó Film+ volt a Bud Spencer-filmek első számú helye, így aligha meglepő, hogy a színész emlékére az RTL Klub rendkívüli estével készül, felrúgva emiatt az előzetes műsortervet.

Ma este 21:30-tól az RTL Klub ismét képernyőre tűzi a Kincs, ami nincs című filmet. A műsorváltozás miatt az X-akták című sorozat legújabb évada július 5-én, kedd este lesz látható az RTL Klubon – közölte a tévétársaság.

77 filmben szerepelt, de a magyar válogatott ellen is játszott

Bud Spencer 1929-ben született Nápolyban, eredetileg Carlo Pedersoli néven. Nemcsak tanulmányaiban, hanem a sportolói karrierjében is sikert sikerre halmozott. 16 évesen ugyanis már egyetemi hallgató volt, előbb vegyész-, majd jogi karra járt. Mell-, és 100 méteres gyorsúszásban hazájában bajnoki címet nyert, az olasz vízilabda-válogatott tagjaként pedig negyedik helyezést ért el az Európa-bajnokságon. Visszavonulása előtti utolsó vízilabda-mérkőzését egyébként épp a magyar válogatott ellen vívta.  Bud Spencernek egyébként 1967-ben kezdődött színészi pályafutása, összesen 77 filmben szerepelt.

Frissítés:

A TV2 is Bud Spencer estével készül, ma a Tények után kezdik vetíteni a Piedone Egyiptomban című filmet, méghozzá Bujtor István régen hallott szinkronjával.

(Kiemelt kép: Terence Hill – balra – és Bud Spencer – jobbra – a Kincs, ami nincs  című filmben.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik