Média

LMBTQ-újság készül a Sziget Fesztiválra

Sziget 2015
Sziget 2015
Tízezer példányos egyedi különszámmal jelentkezik a LMBTQ célközönséget kiszolgáló Humen Magazin a Sziget Fesztivál alkalmából. A kiadó és a Sziget együttműködése hosszú időre nyúlik vissza.

A Humen Magazin Sziget-különszáma
A Humen Magazin Sziget-különszáma

A Humen Magazin Sziget Fesztivál különszám júliusban jelenik meg magyar és angol nyelven, összesen 10 ezer példányban. A kiadvány tematikáját tekintve egy olyan egyedi programajánló magazin lesz, amelyben a Sziget Fesztivál eseményei közül, kifejezetten az LMBTQ (leszbikus, meleg, biszexuális és transzneműek) célközönség számára érdekes könnyű- és komolyzenei, színházi, valamint cirkuszi és egyéb programokról számolnak be. A magazinban exkluzív interjúkkal is találkozhatnak majd az olvasók.

A különszámot a Humen Magazin terjesztési pontjain a Sziget Fesztivál információs pontjain, valamint a Magic Mirror sátorban is terjesztik majd.

A nyomtatott kiadvánnyal párhuzamosan a Humen Online portálon külön Sziget microsite-ot is kialakítanak, ahol a fesztivállal kapcsolatos fontosabb információk, programajánlók és a nyomtatott kiadvány interjúi szintén megtalálhatók lesznek.

A készülő Sziget-kiadványt egy több éve tartó sikeres együttműködés előzte meg a fesztivál szervezőivel. Az együttműködés az első években a Sziget általános kommunikációjával indult a Humen Magazinban és a Humen Online portálon, majd ez később kiegészült külön a Magic Mirror sátor kommunikációjával és promóciójával. Külön felületeken kommunikálták a sátor programját, valamint a Sziget részéről külön, egyedi hirdetési kreatív is készült, kizárólag a Magic Mirror programjainak népszerűsítésére. 2015-ben a Humen Magazin munkatársai már a Magic Mirror programjainak összeállításában is szakmai segítséget nyújtottak, továbbá az egyik délutáni kerekasztal beszélgetés teljes körű szervezését vállalták.

Az idei évben egy szintet továbblépve álmodták meg közösen a Sziget Fesztivállal az LMBTQ célközönségnek szóló különszámot.

Óriási öröm és elismerés számomra, hogy Európa egyik legrangosabb fesztiváljával működhetünk közösen immár negyedik éve és az elmúlt három évben a hagyományos nyomtatott és online kommunikáción felül munkatársaimmal hozzájárulhatunk az esemény sikeréhez. A Humen Magazin Sziget különszám pedig a Humen Media életének legelső nyomtatásban is megjelenő különszáma lesz, amely úgy gondolom, attól lesz igazán egyedi, hogy egy általános – nem kifejezetten LMBTQ – rendezvény programjai közül fogjuk összegyűjteni az LMBTQ embereket érdeklő eseményeket

– mondta Erdei Zsolt, a Humen Média Group vezetője.

A különszám kapcsán egyébként Gerendai Károly, a Sziget főszervezője is elmondta a véleményét. Arról beszélt, hogy nagy előrelépés ez a különszám, és hogy a „Szabadság Szigete” üzenetének hirdetésében milyen fontos mérföldkő, hogy egy ilyen médium megszületett.

Ha még érdekli a reklámpiac: cmsales.hu (x)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik