Média

Felvásárolt a Samsung egy felhős céget

A Samsungé lett a Joyent Inc. nevű nyilvános és magán felhőszolgáltató.

A Samsung a felvásárlást azzal magyarázta, hogy az okostelefonok és az összekapcsolható eszközök mindent behálózó elterjedésével a felhő alapú számítástechnika is alapvető fontosságúvá válik ahhoz, hogy az ügyfelek eszközeiken izgalmas és megbízható szolgáltatásokat és élményeket érhessenek el, márpedig a Joyent technológiája tovább erősíti a Samsung pozícióját, hiszen lehetővé teszi, hogy új szoftveres és technológiai innovációira is kiterjessze saját felhő alapú infrastruktúráját és szolgáltatásait.

Az akvizíciót követően a Joyent mérnök csapata, így a vezérigazgató. Scott Hammond, Bryan Cantrill, műszaki vezérigazgató, valamint Bill Fine, a Joyent termékekért felelős alelnöke is csatlakozik a Samsung csapatához, hogy a vállalaton belüli felhőalapú kezdeményezéseken dolgozzanak.

„A Samsung számos olyan, nyilvános és magán felhőalapú infrastruktúra terén működő vállalatot számításba vett, amelyek kiemelt figyelmet fordítanak az élenjáró bővíthető technológiára és szaktudásra. A Joyent tapasztalt menedzsment csapattal, széleskörű szakértelemmel és szilárd felhő technológiával rendelkezik. Ezt az is alátámasztja, hogy ügyfelei a Fortune 500 listájának legjelentősebb vállalatai közül kerültek ki” – idézi a bejelentés kapcsán kiadott közlemény Injong Rhee-t, a Samsung Electronics Mobilkommunikációs üzletágának műszaki vezérigazgatóját.

„Szorosan együttműködünk a startupokkal, hogy új szoftverlehetőségekkel és szolgáltatásokkal bővítsük a Samsung kínálatát. Ennek egyik módja a stratégiai felvásárlás is” – tette hozzá David Eun, a dél-koreai cég globális innovációs központjának elnöke.

A bejelentés értelmében az akvizíció a szokásos záró feltételek teljesülését követően zárul majd le.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik