Média
Megyeri András Jonatán Fotó: Neményi Márton/24.hu

Újabb magyar médiaóriás születhet

Farkas György
Farkas György

újságíró. 2016. 06. 06. 06:47

Célkeresztben a Népszava és a Vasárnapi Hírek.

A vevő a Brit Média lenne – írja a Népszabadság. A lap több egymástól független forrásból értesült arról, hogy a cég a Klubrádió és a 168 Óra után tovább terjeszkedne, komoly sajtóportfóliót akar építeni. Az eddigi tárgyalásokon több verzió is felvetődött arra, miként szerezne tulajdont a két újságban. Az egyik szerint folyamatos tőkeemelésekkel, a másik lehetséges változat, hogy többségi tulajdont szerez. A folyamatos tőkeemelésnél évek alatt, míg a többségi tulajdonszerzésnél azonnal ki kell fizetni a vételárat.

A Népszabadság emlékeztet rá, hogy a Brit Média ügyvezetője, ­Megyeri András Jonatán közismerten jó kapcsolatot ápol Köves Slomóval, az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség (EMIH) vezetőjével, a cég ugyanarra a címre van bejegyezve, mint az EMIH által üzemeltetett törökbálinti idősotthon. Sokáig úgy tűnt, hogy a Vasárnapi Híreket is kiadó Geomédia vásárolja meg a Népszava alapító ­jogait a Svájcban bejegyzett TGD Intermedia SA-tól, most mégis a Brit Média lehet a befutó.

A koncepció szerint egyesítik a két lap szerkesztőségét és internetes portáljait, a Népszava hétfőtől péntekig jelenne meg, szombaton pedig a Népszava és a Vasárnapi Hírek közös kiadványa – írja a Népszabadság. Néhány hete Megyeri András Jonatán a 24.hu-nak a további felvásárlásokról azt mondta, egyelőre a Klubrádió és a 168 Óra Online integrációját szeretnék lebonyolítani, a szükséges fejlesztéseket elvégezni, további felvásárlások várhatóan csak 2017-ben jöhetnek. 

 

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Stray dogs run in front of the Chernobyl nuclear power plant during a drill organized by Ukraine's Emergency Ministry, 08 November 2006. Emloyees and rescue workers improved their activity in case the "sarcophagus" covering the destroyed 4th power block collapses.
 AFP PHOTO/ SERGEI SUPINSKY / AFP PHOTO / SERGEI SUPINSKY
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.