Média

Új virtuálisvalóság-alkalmazással rukkol ki az Eurosport

Az új virtuálisvalóság-alkalmazással a rajongók a világ legrangosabb sporteseményinek középpontjában érezhetik magukat. A Roland Garros indulására időzítettek.

Az új Eurosport VR a Roland Garros idején a legrangosabb meccsek összefoglalóit és a nap legjobb ütéseit illetve exkluzív háttéreseményeket tartalmazza – mindezt a virtuális valóság (VR) technológiával bemutatva.

Az applikáció az Eurosport és a Discovery Communications által készített olyan VR tartalmakra épít mint a Bode Miller szemszögéből, 360 fokos technológiával rögzített film, amellyel a rajongók átélhették milyen érzés volt számára a tavalyi év Alpesi Sí Világkupa állomásán, Beaver Creeken teljesíteni a lesikló pályát, vagy a Roland Garros alatt a felhasználók az exkluzív interjúk alatt készített 360 fokos pályafelvételek segítségével egy teniszcsillag szemén keresztül láthatják a világot.

Folyamatosan arra törekszünk, hogy a rajongók új, izgalmas módon élhessék bele magukat a világ legrangosabb sporteseményeinek történéseibe. Az innovatív gyártási technológiákkal az Eurosport VR alkalmazása a nézőket az események középpontjába repíti, közelebb hőseikhez, mint eddig bármikor. A Bode Miller szereplésével készült első VR videónk fantasztikus reakciókat váltott ki a nézőinkből, és alig várjuk, hogy a tenisz rajongóknak is hasonló VR élményt nyújtsunk – sokuknak első alkalommal.

– mondta Peter Hutton, az Eurosport vezérigazgatója.

Az új applikáció működés közben
Az új applikáció működés közben

Az Eurosport VR iOS, Android és Oculus eszközökre már letölthető. A rajongók VR szemüvegekkel (például Samsung Gear VR) vagy VR megoldásokkal (például Google Cardboard) élhetik át az élményt.

A Roland Garros összefoglalók és az exkluzív háttéresemények a napi meccsek után június 5-ig, a férfi egyes döntő napjáig lesznek elérhetőek. Egyesek számára fontos információ lehet, hogy az összefoglalók a VR alkalmazáson keresztül csak abban az 54 európai országban lesznek elérhetőek, ahol az Eurosport közvetíti a Roland Garrost, hiszen a jogokat ezekre az országokra vásárolták meg.

Az Eurosport VR letölthető az alábbi linken Androidra, az alábbi linken pedig iOS operációs rendszerre.

Ha még érdekli a reklámpiac: cmsales.hu (x)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik