Média

Sportnagyágyúkat igazolt az Eurosport

John McEnroe, Eurosport
John McEnroe, Eurosport
Bejelentették, hogy Chris Evert és John McEnroe idén Ilie Nastase társaságában visszatér az Eurosportra. Újra jelentkezik majd  a népszerű élő elemző műsor, a "Game, Set and Mats" és a Megmondóember is.

Az Eurosport bejelentette, hogy a korábbi világelső, tizennyolcszoros Grand-Slam győztes Chris Evert és a hétszeres Grand-Slam egyéni bajnok John McEnroe visszatér a szakkomentátorok közé az idei Roland Garros idejére. Az all-star felállás az idén először hozzájuk csatlakozó egykori világelső, kétszeres Grand-Slam győztes román Ilie Nastaséval egészül ki.

Szakértői véleményükkel a rajongók a mérkőzések és az elemzések alatt, illetve a francia nyílt teniszbajnoksághoz kötődő olyan programokban találkozhatnak majd mint a “Game, Set and Mats” című elemző műsor. A műsor részeként John McEnroe, “A Megmondóember” is visszatér, hogy helyretegye a teniszvilágot. McEnroe abban bízik, hogy szerencsésebb lesz, hiszen tavaly összes szabálymódosítási kérelmét nagy többséggel elutasították – beleértve javaslatait a senior páros győztesek díjának megháromszorozásáról, a mosdószünetek betiltásáról és szettenként egy törött ütő engedélyezéséről.

A sztárkommentátori csapat a Roland Garros során a pályáról és az Eurosport stúdiójából is jelentkezik az akciókkal egyidőben. Szakértőként a csapat tagja a hétszeres Grand Slam- és háromszoros Roland Garros-győztes svéd Mats Wilander, a francia nyílt teniszbajnokságon kétszer döntőbe jutott spanyol Alex Corretja, a korábban világranglistás hetedik osztrák Barbara Schett, illetve Serena Williams edzője, Patrick MouratoglouIlie Nastase a román szurkolóknak nyújt szakértői betekintést és készít interjúkat, szakkommentátorként pedig az Eurosport egyéni, ország-specifikus műsoraiban is szerepel.

Büszkék vagyunk arra, hogy a vitathatatlanul az eddigi legerősebb szakértői csapatot állítottuk össze az idei Roland Garrosra. Az Eurosport világklasszis nevekből álló kínálata jelzi, hogy nézőinknek a legjobb szakértőket és a lokális hősöket hozzuk el, akik a Roland Garros izgalmait a legjobban tudják átadni a helyi közönségnek az összes országban, ahol közvetítünk

– mondta Peter Hutton, az Eurosport vezérigazgatója.

A kommentátori csapatban van egyébként a világranglista korábbi negyedik helyezettje, Nicolas Kiefer, aki a német szurkolók szenvedélyét táplálja, illetve a Grand Slam győztes Conchita Martinez, a spanyol Davis és Fed kupa kapitánya, aki a spanyol szurkolókkal osztja meg véleményét. A kilencszeres Grand-Slam páros nyertes, korábbi világranglista-negyedik Jonas Björkman a svéd közvetítésekben fog részt venni. Franciaországban a karizmatikus Henri Leconte a helyszínről segíti a francia szurkolókat, a szakértői kommentárt pedig Marion Bartoli, Wimbledon 2013-as bajnoka biztosítja.

Az olasz szurkolóknak az utolsó férfi olasz Roland Garros-győztes, Adriano Panatta kommentálja a tornát, aki negyven évvel ezelőtt, 1976-ban nyerte meg a francia nyílt bajnoki címet. Panatta kiemelt szerepet tölt be az idei francia nyílt teniszbajnokságon, ő fogja átadni a férfi egyes győztesének a Coupe des Musquetaires trófeát a Philippe Chatrier pályán.

Az Eurosport bejelentette azt is, hogy annak érdekében, hogy a rajongók minél több képernyőn figyelemmel követhessék a prémium sporteseményeket, a francia nyílt teniszbajnokság minden pályájának minden pillanata elérhető lesz az Eurosport Playeren is.

Az Eurosport Európa 54 országában közvetíti a Roland Garrost, kizárólagos terjesztési jogokkal számos piacon, többek között Magyarországon, Dániában, Olaszországban, Norvégiában, Lengyelországban, Portugáliában, Romániában, Oroszországban és Svédországban. A magyar szurkolók Köves Gábor szakkommentátor segítségével nyerhetnek betekintést a francia nyílt bajnokság világába.

(A kiemelt képen az egyik nagyágyú, John McEnroe)

Ha még érdekli a reklámpiac: cmsales.hu (x)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik