Média

Új vezető a DIMSZ-nél

Domokos Márton váltja Freidler Gábort a Direkt és Interaktív Marketing Szövetség (DIMSZ) Adatvédelmi és adatbiztonsági tagozatának élén.
Domokos Márton
Domokos Márton. Fotó: DIMSZ

Május 9-i ülésén a DIMSZ Adatvédelmi és adatbiztonsági tagozata a túlterheltsége miatt lemondó dr. Freidler Gábor helyett dr. Domokos Mártont, a CMS Cameron McKenna nemzetközi ügyvédi iroda szenior tanácsadóját választotta meg elnöknek.

A CMS a tagozat alapító tagja, Domokos Márton pedig 2008 óta foglalkozik ügyvédként az adatvédelem, a kereskedelmi jog és a TMT területeivel – közölte a szövetség.

A DIMSZ tájékoztatása szerint az ülés központi témája volt a múlt héten kihirdetett, május 25-én hatályba lépő és 2018. május végére a tagállamok gyakorlatában is kötelező érvényűvé váló új uniós adatvédelmi szabálycsomag, a GDPR (General Data Protection Regulation) feldolgozásával kapcsolatos tagozati együttműködés és szövetségi álláspont kialakítása. Az új szabályozással kapcsolatos már rendelkezésre álló dokumentumokat itt tették közzé.

A tagozat egyetértett abban, hogy az európai társszervezetek és a tagok első reakcióinak és véleményének megismerése után a következő feladat a sajtó és a nagyközönség tájékoztatása a várható változásokról, valamint a törvényalkotók irányában képviselt közös, konszenzuson alapuló nyilatkozat és javaslatok megfogalmazása, ezért az idei évre szóló részletes akciótervet dolgoztak ki, amelyet nem sokára megismertetnek a DIMSZ tagságával és a sajtóval.

 

Ha még érdekli a reklámpiac: cmsales.hu (x)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik