Média

Rangos futballtornát közvetít a Sport TV

2016_COPA_logo
2016_COPA_logo
A Sport TV idén nyáron Magyarországon kizárólagos joggal élőben közvetíti a Copa Américát, amely az eddigieknél nagyobb mezőnyű lesz, hiszen a dél-amerikai csapatok mellett hat észak- és közép-amerikai együttes is indul az Egyesült Államokban.

A 2015-ös és a 2019-es Copa América között ezen a nyáron június 3-ától június 26-ig az Egyesült Államokban rendeznek egy 100. születésnapi Copa Américát, méghozzá a megszokott 12 helyett 16 válogatottal. A 10 dél-amerikai alakulathoz (Argentína, Bolívia, Brazília, Chile, Ecuador, Kolumbia, Paraguay, Peru, Uruguay, Venezuela) ezúttal a CONCACAF-térségből érkező 6 csapat csatlakozik (Costa Rica, Egyesült Államok, Haiti, Jamaica, Mexikó, Panama), hogy megmérkőzzenek a trófeáért.

A lebonyolítása valamivel egyszerűbb mint 12 csapat esetében, hiszen négy négyes csoportra osztották a mezőnyt, ezekből kettő- kettő jut a negyeddöntőbe a 24 csoportmeccs után. 10 városban és 10 stadionban rendezik a mérkőzéseket, ezek közül a legkisebb 60 ezres (Orlando), a legnagyobb csaknem 93 ezres (Los Angeles). A tízből nyolc NFL-csapat otthonául szolgál, és három már az 1994-es vb-ről is ismerős lehet (Chicago, Los Angeles, Orlando). A nyitó mérkőzést június 3-án az Egyesült Államok és Kolumbia vívja San Franciscóban, ahol az 50. Super Bowlt is rendezték, a finálé a New York Jets és a New York Giants otthonául szolgáló MetLife Stadiumban lesz június 26-án.

Argentína kerete a legerősebb, kevés kapitány tud olyan nevekből válogatni mint Messi, Higuaín, Agüero, Di Maria és a többiek, és már a csoportban összeméri erejét a címvédő, Alexis Sánchezt és Arturo Vidalt a soraiban tudó Chilével. Brazília, Uruguay és Kolumbia kerete ezúttal is hemzseg a sztároktól, de a házigazda és Mexikó is képes lehet jó teljesítményt nyújtani. A magyar szurkolóknak külön öröm lehet, hogy a Ferencváros légiósa, Cristian Ramírez is tagja a brazilokkal egy csoportban lévő Ecuador keretének.

A Sport TV a Copa América minden mérkőzését élőben, magyar kommentárral tűzi képernyőre, a nap mérkőzése minden nap 23 órakor lesz a Sport1-en.

Ha még érdekli a reklámpiac: cmsales.hu (x)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik