Média

Karas Monika a Media Hungary-n: egyensúly kell

karas mónika (karas mónika)
karas mónika (karas mónika)
A Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság (NMHH) elnöke nyitotta meg kedden a Media Hungary szakkonferenciát Siófokon. Előadásában arról beszélt, hogy csökkent a televíziók elleni eljárások száma.

Az NMHH és a Médiatanács elnöki posztját is betöltő Karas Monika a 21. alkalommal megrendezett médiapiaci tanácskozáson azt mondta, hogy a hatóság fontos törekvése, hogy egyensúlyt találjanak: nem akarnak ízlésrendőrségként funkcionálni, de fontos az is, hogy a média tiszteletben tartsa az emberi méltóságot és ebben fontos szerepe van a médiaszabályozásnak, illetve a szabályok ellenőrzésére hivatott Médiatanácsnak.

A szólás szabadsága nem lehet egyenlő ízléstelenséggel és durva tartalmak továbbításával, mások emberi méltóságának megsértésével

– mondta Karas Monika, aki szerint a médiából szerzett élményeink hatással vannak az életünk más területén történtekre is, így a szektorban dolgozók felelőssége arányban áll a kiváltott hatással.

Az elnök azt is mondta, hogy az elmúlt időszakban jelentősen csökkent a médiatársaságok elleni eljárások száma.

A Médiatanács elnöke arról is beszélt, hogy a minőségi tartalmak előállításának ösztönzésében jelentős szerepe van a mecenatúra programnak.

Ha kíváncsi, hogy mi történik még a Media Hungary 2016 konferencián Siófokon, ide kattintva megtalálhatja további tudósításainkat. 

 

(Kiemelt kép: Karas Monika – archív)

Ha még érdekli a reklámpiac: cmsales.hu (x)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik