Média

Megveszik a Madagaszkár és a Shrek gyártóját

Shrek
Shrek
Felvásárolják a Dreamworks animációs filmstúdiót.

A Comcast-csoporthoz tartozó NBCUniversal megveszie a DreamWorks Animation céget, a becslések szerint 3,8 milliárd dollár körüli értékért – írja az usatoday.com.

Az akvizíció várhatóan még az idén lezárulhat. Ezek után az NBCUniversal olyan cégekkel kerül majd egy versenytérbe mint a Universal Pictures és a Fandango.

A hír hatására a DreamWorks részvényei jelentős (24 százalékos) emelkedésbe kezdtek, a befektetők tehát optimisták, hogy az új tulajdonosnak köszönhetően ők is jól járnak, és az NBCUniversal segítségével könnyebben tudnak versenyezni a Disney-vel vagy a Fox-szal. A Comcast részvények ára egyébként csekély mértékben (0,2 százalékkal) esett a hír megjelenésekor – számolt be az amerikai portál.

A Disney egyébként korábban a DreamWorks partnere volt, de ezt az együttműködést tavaly megszüntették.

A tranzakció lezárulta után várhatóan távozik  DreamWorks éléről a vezérigazgató és társalapító, Jeffrey Katzenberg, nem megy azonban messzire, mivel ő lesz a DreamWorks New Media elnöke, mellette pedig az NBCUniversal tanácsadója lesz.

A DreamWorks stúdiót 1994-ben Katzenberg közösen alapította Steven Spielberggel és David Geffennel. Tíz évvel később jelent meg a cég a tőzsdén.

Ha még érdekli a reklámpiac: cmsales.hu (x)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik