Média

Az Eurosport közvetítheti a snookert

Eurosport snooker
Eurosport snooker
Az Eurosport, a Snooker Világszövetség és az International Management Group tíz évre szóló megállapodást írt alá, ami a digitális területre is vonatkozik.

Az Eurosport, a Snooker Világszövetség és az International Management Group mai bejelentése alapján a következő tíz évre kiterjesztik a Snooker World Tour 18 állomására érvényes televíziós és digitális közvetítési jogokat az Eurosportra és az Eurosport Playerre, a csatorna élő- és digitális platformjára.

Ezek a sportesemények Európa 54 piacán kizárólag az Eurosporton lesznek elérhetőek, míg az Egyesült Királyságban három torna közvetítése nem exkluzív: a Világbajnokság, az UK Championships és a Masters tornáké.

A rajongók az élő közvetítések mellett a sportág legnépszerűbb játékosaitól és személyiségeitől kaphatnak háttérinformációkat. Mindezek mellett az Eurosport Playeren az érdeklődőknek lehetősége lesz kiválasztania több kamera felvételeiből, hogy melyik mérkőzést szeretnék figyelemmel kísérni.

A Snooker Világbajnokság sajtótájékoztatóján Peter Hutton, az Eurosport vezérigazgatója azt mondta:

A snookernek sok lelkes rajongója van, és a sportág az első, 2003-as közvetítés óta jelentős szerepet kap az Eurosport műsorán. Az Eurosport fontos partnerként azóta segíti a sport népszerűsítését Európa-szerte. A legjobb mérkőzéseket közvetítjük szakértői kommentárokkal, és olyan különleges műsorokkal mint a ’The Ronnie O’Sullivan Show. A snookerközvetítéseknek nagyszerű a nézettsége, nagyon örülünk, hogy az elkövetkező tíz évben is megoszthatjuk a rajongókkal a sportág legnagyszerűbb pillanatait az egész kontinensen.

Barry Hern, a Snooker Világszövetség elnöke is megszólalt. Azt emelte ki, hogy az Eurosporttal kötött hosszú távú megállapodás nagyon fontos pillanat a sportág életében. Hozzátette: az Eurosport az elmúlt 13 év folyamán kulcsfontosságú szerepet játszott a snooker népszerűségének európai növekedésében, amely – elmondása szerint – az egyik legnépszerűbb és legmagasabbra értékelt sportok közé emelkedett a régióban. A játékosok a kontinensen mindenhol lelkes rajongókkal találkoznak, akik talán nem is hallottak volna a snookerről, ha nem látják azt az Eurosporton.

Izgatottan várjuk, hogy a következő évtizedben a növekedés, folytatódjon az Egyesült Királyságban és Európában egyaránt, az Eurosport csapatával együtt még erősebb alapokat építünk

– tette hozzá.

Adam Kelly az IMG Media alelnöke (Head of Sales EMEA & Global Business Development Worldwide), pedig a digitális platform jelentőségéről beszélt.

Nagyon örülünk, hogy az Eurosport közvetítéseinek segítségével elértük célunkat, a folyamatos fejlődést és a Snooker World Tour ismertségének növekedését. A megállapodásunk kiterjesztése révén a sportág továbbra is építhet a csatorna és digitális platformja által a régióban kínált kiterjedt lefedettségre.

A hosszú távú multiplatform megegyezés magában foglalja a most induló Home Nations Series sorozat exkluzív közvetítési jogait, amely a Welsh Open, a Scottish Open, az Irish Open és az English Open versenyeket fűzi össze, ahol a világ legjobb snookerjátékosai egymillió fontért játszhatnak. (Az Egyesült Királyságban viszont a Snooker Világszövetségnek lehetősége nyílik arra, hogy a Welsh Open tornát free-to-air (FTA) műsorterjesztőnek átadja.)

 

Ha még érdekli a reklámpiac: cmsales.hu (x)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik