Média

Tisztújítás volt az EASA-nál – magyar szakember az ügyvezetésben

A 27 európai és 11 Európán kívüli szervezet tisztújító közgyűlésén a francia Stéphane Martin váltotta az angol ASA igazgatóját az EASA elnöki tiszten. Fazekas Ildikót ismét ügyvezető elnökségi tagnak választották.

Az EASA (The European Advertising Standards Alliance – európai önszabályozó reklámtestület) Bukarestben tartotta tisztújító közgyűlését, amelyhez számos szakmai találkozó is csatlakozott. A gender téma megvitatását egy svéd professzor asszony előadása nyitotta meg, és a határon átnyúló panaszok kezelésének egyeztetésével kapcsolatban is tartottak workshopot.

A volt EASA elnökök, Guy Parker és Fazekas Ildikó szelfije
A volt EASA elnökök, Guy Parker és Fazekas Ildikó szelfije

Döntöttek továbbá az EASA mint európai szervezet nemzetközivé válásának további lépéseiről is. Az EASA már most is számos Európán kívüli taggal rendelkezik, Kanadától Ausztrálián át számos dél-amerikai országig. A reklámokkal kapcsolatos kérdések azonban mindinkább globálisak, így az önszabályozás sztenderdjeire vonatkozó válaszoknak is globálisnak kell lenniük. Az európai országok számára természetesen továbbra is Európa és az EU reklámmal kapcsolatos kérdései jelentik a prioritást, de a digitális területen az USA- EU iparának együttműködése jól mutatja, hogy szélesebbre kell nyitni az együttműködés kapuját.

A program csúcspontja természetesen a tisztújítás volt, ahol az elnök és alelnökök választása mellett az ügyvezető elnökség választására is sor került. Stéphane Martin lett az 1935-ben alapított, és 1953-ban újjászervezett legrégebbi európai szervezet igazgatója. Ő az angol Guy Parkert váltotta a tisztségben.

Magyar vonatkozás is van: az ügyvezető elnökségben az angol, olasz, német, spanyol, holland és osztrák önszabályozó szervezet vezetői mellett ismét helyet kapott a magyar Önszabályozó Reklám Testület (ÖRT) főtitkára, Fazekas Ildikó.

Bevallom, jól esik, hogy ennyire számítanak a véleményemre, hogy ennyi nagy ország és szakmai szervezet között Magyarország csúcsszinten képviseli magát. Arra meg külön is büszke vagyok, hogy még az elnökségem alatt elindított nemzetközivé válás tovább halad. Meggyőződésem, hogy az elnökségi üléseken megtárgyalt témák és az új információk az ÖRT-nek és a tagjaink számára is hasznosak

– fogalmazott Fazekas Ildikó.

Ha még érdekli a reklámpiac: cmsales.hu (x)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik