Média

Vigaszágas különkiadással ünnepel a közmédia vetélkedője

A Maradj talpon! 500. adását tortával ünneplik - Fotó: Bara_Szilvia Fotó: Bara_Szilvia
A Maradj talpon! 500. adását tortával ünneplik - Fotó: Bara_Szilvia Fotó: Bara_Szilvia
500. alkalommal jelentkezik a Maradj talpon című vetélkedő,  ahol már közel 4800 játékos fordult meg, de csak kettőnek sikerült elvinnie a fődíjat. Vigaszadással jelentkeznek.

Mérföldkőhöz érkezett a Gundel Takács Gábor által vezetett, 2011-ben indult vetélkedő, amely márciusban elnyerte a Magyar Televíziós Újságírók díját a 2015-ös év legjobb vetélkedője kategóriában, április 12-én pedig a műsor 500. adását láthatják a nézők. A mérföldkövet egy „vigaszágas” különkiadással ünnepli a Maradj talpon. Olyan tehetséges játékosok szállnak versenybe a 25 milliós fődíjért, akiknek az előző adásokban nem volt szerencséjük. A kérdések ez alkalommal az ötszázas számhoz, neves jubileumokhoz és magához a műsorhoz kapcsolódnak.

„Mindenképpen jó érzés, hogy ilyen sok részt megért a műsor. Természetesen nem lehet megfeledkezni arról, hogy ez egy csapatmunka. Nagyon sok ember kell ahhoz, hogy zökkenőmentesen haladjon a produkció. Ugyanakkor ez egyfajta visszajelzés, hogy valamit jól csinál a műsorvezető is. Úgy érzem, hogy a Maradj talpon!-hoz passzol az egyéniségem, és ez szerintem átjön a képernyőn is”

– mondta Gundel Takács Gábor.

500. alkalommal köszön be Gundel Takács Gábor a műsorba. Fotó: Bara Szilvia
500. alkalommal köszön be Gundel Takács Gábor a műsorba. Fotó: Bara Szilvia

Az MTVA az évforduló kapcsán elárulta, hogy vetélkedőben eddig csaknem 4800 játékos tette próbára tudását és 32 240 kérdés hangzott el. A játékosok összesen 782 millió forintot nyertek, de a tizedik párbajig csak hét kihívó jutott el. A fődíjat pedig eddig mindössze két játékosnak sikerült elnyernie. 85 játékosnak még a stúdióig vezető költsége sem jött vissza, mert mindössze száz forintos nyereménnyel távoztak.

A vetélkedő egyébként rendszeresen jelentkezik tematikus különkiadásokkal. Játszottak így már kéményseprők és tűzoltók, műsorvezetők, sportolók, de jegyespárok is vetélkedtek egymással. A közmédia most azt közölte, hogy idén további különkiadások várhatók, például a Dal 2016 szereplőivel és a labdarúgó Európa-bajnokság apropóján.

Az 500. adás egyébként holnap (április 12-én) kerül képernyőre 19:35-től a Duna műsorán.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik