Média

Győrfi Pálra támadt a maffia egy új filmben

Győrfi Pál és támadói
Győrfi Pál és támadói
Egy nemrég forgatott filmben a maffiózok megtámadták az Országos Mentőszolgálat szóvivőjét.

A mentők népszerű szóvivőjét az Országos Mentőszolgálat Alapítvány legújabb kisfilmjének forgatásán a Csepel Művek területén, a Valami Amerika 2-ből és az alapítvány „Tartsd életben!” című újraélesztési kampányfilmjéből ismert Bala (Csuja Imre) és testőrei által érte az inzultus. De mindez jótékony céllal történt. Folytatódik ugyanis a „Pofon egyszerű, neked is menni fog, tartsd életben, legyél te is életmentő!” szavakkal befejezett, az Országos Mentőszolgálat Alapítvány 2015 februárjában indított, „Tartsd életben!” című nagysikerű edukációs kampányfilmje. A laikus újraélesztést népszerűsítő tavalyi kisfilm eddigi gyorsmérlege: jó pár megmentett emberélet, javuló újraélesztési tudás, több mint 2 milliós rekordnézettség az internetes videómegosztókon (felkerült a YouTube legnézettebb magyar videóinak 2015-ös TOP 10-es listájára is) és komoly szakmai elismerések, többek között egy Arany Effie díj. Érthető, ha nem akartak itt megállni, és most elkészült a folytatás.

A tavalyi film:

És akkor íme a folytatás

„Nagyon örültünk a minden várakozást felülmúló eredményeknek, ígértük a folytatást, ami most el is készült” – adott tájékoztatást dr. Czakler Éva, az Országos Mentőszolgálat Alapítvány alelnöke, mentőorvos, aki maga is szerepet vállalt az új epizódban. A szpotot pro bono jegyző Human Dialog, Herendi Gábor rendező és a PEAK Film további szereplőkkel, így Győrfi Pállal, az Országos Mentőszolgálat szóvivőjével kiegészülve ott folytatta a történetet, ahol az tavaly abbamaradt. Az „1% – Nekünk sokat számít” névre keresztelt folytatás ezúttal a személyi jövedelemadó egy százalékának felajánlására fókuszál.

A kisfilmmel együtt nyilvánosságra hozott werkfilmből nem csak a forgatás részleteibe kapunk betekintést, de azt is megtudhatjuk, miért számít sokat a mentőknek az 1%.

Most megnézheti a werkfilmet is:

Az életmentés közös szívügyünk

„755 mentőegység és 7800 mentődolgozó küzd azért, hogy mindenkihez időben érkezzen a segítség. Az Országos Mentőszolgálat működtetése ugyan állami feladat, de az, hogy a mentőknek mindig a legkorszerűbb eszközök álljanak rendelkezésükre az életmentéshez, közös felelősségünk”

– mondja Győrfi Pál szóvivő. Az Országos Mentőszolgálat Alapítvány az 1% felajánlók és a magánadományozók segítségével mindehhez évente 150-200 millió forintos nagyságrendben járul hozzá. Jelenleg átadás alatt áll 5 darab LP-15 típusú defibrillátor, 10 darab gerinchordágy és 10 darab lélegeztető berendezés, 68,7 millió forint összértékben, valamint folyamatban van 23 darab Lucas2 típusú mellkasi kompressziós berendezés és 5 db mentőorvosi kocsi megvásárlása, összesen 128 millió forint értékben.

Stáblista

Kreatív koncepció: Herendi Gábor, Lippich Tamás, Mécs Anna, Miha Tamás

Rendező: Herendi Gábor

Rendezőasszisztens: Pluhár Attila

Operatőr: Lippich Tamás

Gyártásvezető: Szabó István

Account Manager: Komlóssy Ildikó

Szereplők: Csuja Imre, Thuróczy Szabolcs, Pindroch Csaba, Faragó András, Szabó Győző, Dr. Czakler

Éva, Győrfi Pál, Bodor Géza, Balázs András

Editor: Pere András

Smink: Herendi Viki, Pöpl Andrea

Ruha: Tankó Tekla, Ökrös Dóra

Werk: Darvas Bence

Ajánlott videó

Olvasói sztorik