Média
mediaworks

Terv feletti árbevétel a Népszabadság, a Világgazdaság és a Nemzeti Sport kiadójánál

Szalay Dániel
Szalay Dániel

újságíró. 2016. 04. 06. 12:09

Korábban a témában:

Több mint 16 milliárd forint éves forgalmat ért el a Mediaworks Hungary Zrt. – közölte a 650 munkavállalót foglalkoztató, több mint hatvan médiamárkával, többek között nyolc regionális napilappal, a Nemzeti Sporttal, a Népszabadsággal, a Világgazdasággal, női és gasztromagazin portfólióval, digitális média termékekkel rendelkező médiavállalat.

„Az elmúlt évben átalakítottuk a cégcsoport irányítását, termékfejlesztéseket hajtottuk végre, költséggazdálkodási programot vezettünk be. Az árbevétel csaknem 5, és a nyereség a 10 százalékkal haladta meg 2015-ben a tervezettet, amely azt mutatja, hogy stabilan nyereségesen lehet üzemeltetni a vállalatcsoportot a nehéz lappiaci körülmények ellenére is”

– mondta el Rónai Balázs, a Mediaworks vezérigazgatója.

A vállalat közölte, hogy a sikerhez jelentősen hozzájárult, hogy a tulajdonában van Magyarország legnagyobb kapacitású, ideális földrajzi elhelyezkedésű (M0) és korszerű nyomdája. Itt állítják elő a saját kiadványok mellett a hazai országos napilapok túlnyomó többségét és számos kereskedelmi lapot is. Továbbá, jelentős értéket képvisel a regionális, saját kézben lévő terjesztési hálózat is.

„2015-ben az olvasói igényekhez alkalmazkodva számos termékünket megújítottuk. Úgy tűnik, hogy a változtatásokat a hirdetők is értékelik, hiszen a vállalatcsoport hirdetési bevételei a nyomtatott lappiac csaknem 7 százalékos zsugorodása ellenére a tervezettnél és az egy évvel korábbinál is jobban alakultnak.”

– tette hozzá Rónai.

Rónai arról is beszélt, hogy a kiadón belül kiemelkedő teljesítményt nyújtott a regionális üzletág, amely a tervezettnél 11, a 2014-es évnél pedig 5 százalékkal több árbevételt ért el. A kiadó politikai és gazdasági termékei innovációs pályára álltak és az elvárások mentén teljesítettek, míg a Mediaworks sport területének piacvezető szerepe továbbra is megkérdőjelezhetetlen mind a nyomtatott, mind a digitális és közösségi térben. A digitális üzletág jelentős átalakításokon ment keresztül az elmúlt év során annak érdekében, hogy szerepe a cégcsoport jövőbeni nyereségtermelő képességében tovább növekedjen. Részben ennek a következménye, hogy a digitális üzletág teljesítménye 9 százalékkal meghaladta az eredetileg kitűzött célokat.

2016-ban a vállalatcsoport menedzsmentje a termékfejlesztések mellett mind szervezeti, mind pedig akvizíciós lehetőségeket értékel – közölték.

A 24.hu egyébként kereste a Ringier és az Axel Springer fúziója során létrejött kiadót, de egyelőre sajnos nem kaptunk választ a nyereség pontos mértékével kapcsolatban. Amennyiben mégis közölnek velünk erre vonatkozó információt, természetesen frissítjük a cikket.

Ha még érdekli a reklámpiac: cmsales.hu (x)
vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

A Piramis gameshow díszlete

Újabb furcsaság a TV2-n A Piramisban

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.