Média

A magyar netezők harmada rögzíti a műsorokat

teve(2)(650x433).jpg (Array)
teve(2)(650x433).jpg (Array)
Látványos infografikákat osztott meg a Gemius, amely az időeltolásos tévénézést és a rögzített tartalmak típusait is górcső alá vette.

A kutatás alapján a magyarok 57 százaléka hagyományos tévét használ, míg 25 százaléknak van okostévéje. (A két halmaz némi átfedést is mutat, hiszen egyes háztartásokban hagyományos- és okostévé is található).

Kiderült az is, hogy a magyar internetezők 32 százaléka szokott rögzíteni tévés tartalmakat.

A magyarok 32%-a rögzít tévés tartalmat
A magyarok 32%-a rögzít tévés tartalmat

A rögzítés leggyakoribb módja erre alkalmas set-top-box (16 százalék), 11 százalék okostévéhez csatlakoztatott merevlemezt használ, DVD-re vagy BluRay lemezre a válaszadók 9 százaléka rögzít. Érdekesség, hogy még mindig van, aki VHS-re rögzít, de ez a tábor már 3 százalékra apadt.

A legjellemzőbb egyébként, hogy filmeket veszünk fel (72 százalék), 26 százalék sorozatokat, és ugyanennyien vesznek fel dokumentum típusú műsorokat.  17 százaléka a válaszadóknak sporteseményt, míg 15 százalék gyerekműsort vesz fel.

 

unnamed (1)

A gemiusMobileTracking kutatás 2223 fős mintával készült, az adatfelvételre idén január 27. és február 8. között került sor. Az eredményeket a 15 éven felüli magyar internetezőkre súlyozták nem, kor, településtípus és végzettség szerint. A kutatásnál pop-upos kérdőíves módszertant használtak.

Ha még érdekli a reklámpiac: cmsales.hu (x)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik