Média

Digitális Könyvnyomtatási Pályázat: 12 könyv kap esélyt a megjelenésre

Szalay Dániel
Szalay Dániel

újságíró. 2016. 03. 21. 08:55

Az előző évek sikerét folytatva idén is útjára indul a Digitális Könyvnyomtatási pályázat, amely tehetséges íróknak ad lehetőséget publikálásra.

Az előző évek sikerét folytatva idén is útjára indul a Canon szervezésében a Digitális Könyvnyomtatási pályázat. Az elmúlt időszakban több mint 70 mű kinyomtatását vállalta a cég, így jelenhettek meg például Nógrádi Gábor verseskötetei, vagy annak a Valuska Sárának a fantasy regénye, aki a jelentkezésekor még alig töltötte be a 15. életévét.

A kezdeményezés azoknak a tehetséges íróknak kíván lehetőséget nyújtani, akiknek szépirodalmi műve egy szűkebb réteget céloz, ugyanakkor írásaik megjelenése mégis hiánypótló a hazai irodalmi életben. A digitális könyvnyomtatásnak éppen abban rejlik az ereje, hogy kis példányszámú, személyre szabott nyomtatást tesz lehetővé, ennek tükrében pedig már a kiadók is a bátran beállhatnak egy-egy kezdő vagy szűkebb réteget célzó író, költő mögé. A legjobbak ezáltal előtérbe kerülhetnek, és így a kortárs irodalom kedvelői is rábukkanhatnak egy-két gyöngyszemre.

A Magyar Írószövetséggel közösen meghirdetett pályázatra, amelynek fővédnöke Lackfi János (József Attila-díjas költő, író, műfordító), bárki jelentkezhet szépirodalmi alkotásával, fontos azonban, hogy a szervezők már olyan kéziratok szerkesztett változatát várják e-mailben, amely mellé már egy Magyarországon működő könyvkiadó is letett a voksát.

Idén is maximum 12 tehetséges pályázó kap lehetőséget arra, hogy kötetét 250-250 példányban díjmentesen kinyomtassák, a pályázókat csak a kötészeti díj terheli. A nyertesek már kinyomtatott művei a pályázat keretein belül megtartott „Legszebb Könyv” versenyen is indulnak.

Az eredményhirdetésre és díjátadásra a júniusban megrendezendő Ünnepi Könyvhéten kerül sor.

A pályázatok javasolt beadási határideje a kiadók felé egyébként 2016. április 15. A pályázatoknak szépirodalmi műveknek kell lennie, azok nem lehetnek politikai vagy pornográf tartalmúak, illetve obszcén hangvételűek. A terjedelmet 100 és 250 oldal között határozták meg.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Breaking Bad
TV Series 2008 - 2013 USA
2012 Season 5, episode 2 : Madrigal
Created by : Vince Gilligan
Director : Michelle MacLaren
Bryan Cranston
Photo: Ursula Coyote.
It is forbidden to reproduce the photograph out of context of the promotion of the film. It must be credited to the Film Company and/or the photographer assigned by or authorized by/allowed on the set by the Film Company. Restricted to Editorial Use. Photo12 does not grant publicity rights of the persons represented.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.