Média

Such György nem lesz az MTVA vezére

such györgy
such györgy
A Magyar Rádió volt elnöke azt mondja, hogy a valasz.hu és a Heti Válasz téved, amikor leendő vezérigazgatóként említi.

Érdekel a content marketing?

banner_300x250_fiu_nlc_24
Jelentkezz a márciusban induló képzésre!

A Heti Válasz hetilap eheti száma előzőleg arról írt, hogy az MTVA élére meglepetésemberként az a Such György kerülhet, aki a Gyurcsány-Bajnai korszak alatt a Magyar Rádió elnökeként könnyűzenei rádióvá (MR2) alakította át a Petőfi adót, illetve akinek a 2010-ig tartó tevékenysége alatt nyereségessé vált a közrádió, majd mandátuma lejárta után az Országgyűlés Hivatalának vezetője lett.

(Such György egyébként a Magyar Rádiót megelőzően  a Magyar Narancs alapító szerkesztőjeként, a Magyar Hírlap főszerkesztő-helyetteseként, a Magyar Televízió alelnökeként, az Infostart Rt. vezérigazgatójaként és az InfoRádió programigazgatójaként is dolgozott. A Magyar Rádió elnökének az ötödik kísérletre sikerült megválasztani.)

A lap szerint Such György nem számít „kézivezérelhető” személyiségnek, ezért házon belül is érdeklődéssel várják, hogyan alakul majd kapcsolata Várhegyi Attilával, aki szerintük a háttérben meghúzódva az állami média „erős embere”.

Most viszont maga az érintett, Such György is megszólalt, aki az Indexnek és a VG Online-nak is azt mondta, hogy az értesülés nem igaz, nem lesz az MTVA vezérigazgatója.

Egyébként korábban már a Népszabadság is hírbe hozta az MTVA kapcsán Such Györgyöt, és már akkor is cáfolta az információt.

A találgatásokra egyébként az ad okot, hogy az MTVA-t jelenleg csak megbízott (vagyis ideiglenes) vezérigazgatóként irányítja Vaszily Miklós, aki nem sokkal a Sáling-ügy után távozott az Origo Media Zrt. éléről és került a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alaphoz vezérigazgató-helyettesnek, majd Szabó László Zsolt ex-vezér váratlanul távozott tavaly a közmédia éléről, ezután kapta a megbízást.

A Heti Válasz egyébként a cikkében azt is írja, hogy bár korábban tagadta az MTVA, a lap “sok helyről azt hallja”, hogy március 15-től a Kossuth rádió is „hírrádiószerűbb” lesz.

Ha még érdekli a reklámpiac: cmsales.hu (x)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik