Média
Skip ad sign

Hoppon maradnak a reklámblokkolósok

Szalay Dániel
Szalay Dániel

újságíró. 2016. 03. 07. 16:34

Egyre több internetoldalon figyelmeztetik azokat a látogatókat, akik reklámblokkolót használnak.  Van, ahol a tartalmat is elzárják előlük, mivel akkora kárt okoznak.
Korábban a témában:

Érdekel a content marketing?


Jelentkezz a márciusban induló képzésre!

Az Egyesült Királyságban a Trinity Mirrror és a The Telegraph is belevág az ad-blockereket használó felhasználók elleni keményvonalas megközelítésbe.

Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a Trinity Mirror és a The Telegraph is kipróbálja azt a módszert, amit nemrégiben például a Forbes és a City A.M. vetett be azokkal a látogatókkal szemben, akik letiltják a hirdetések megjelenítését egy erre szolgáló kiegészítő, azaz egy ad-blocker segítségével.

A kiadókat ugyanis nagy kár éri amiatt, hogy a látogatók számítógépén nem jelenik meg reklám, hiszen a legtöbb tartalomszolgáltató reklámokból finanszírozza a cikkek előállításának költségét. Ezek a látogatók tehát lényegében meglopják a médiavállalatokat.

A Trinity Mirror a Birmingham Mail nevű regionális oldalán egy üzenettel figyelmezteti az őt megkárosító, reklámblokkolót használói látogatóit.

De van, ahol a figyelmeztetésnél is tovább mennek

Piers North, a Trinity Mirror digitális stratégiai igazgatója arról beszélt a téma kapcsán a digiday.com-nak, hogy elérkezett az a pont, amikor a Forbeshoz és a City A.M.-hez nekik is ki kellett mondaniuk, hogy elég volt, és keményebb lépéseket kell tenni a reklámblokkolókat alkalmazó felhasználókkal szemben.

Az elmúlt hat hétben a The Telegraph azzal kísérletezett, hogy véletlenszerűen kiválasztott ad blockereket használó felhasználókat és egy olyan üzenetet jelenített meg számukra, hogy kapcsolják ki az ad-blockert az oldalon. Jim Freeman, a Telegraph Media Group illetékese azt mondta, hogy a lépésnek pozitív eredményei voltak.

Keményebb módszerrel kísérletezik az Incisive Media is azóta, hogy úgy tapasztalta, hogy már a látogatóinak 40 százaléka használ ad-blockert. Ők konkrétan ki is tiltják ezeket a látogatókat egészen addig, amíg azok nem teszik „fehér listára” az oldalt, vagyis nem kapcsolják vissza az oldalon a reklámokat. Addig a médiacég tartalmait az ad-blocker felhasználók egyszerűen nem tudják elolvasni.

“Az esetek többségében egyébként a fellépés eredményes”

– mondta Jonathan Barnes, az Incisive Media igazgatója.

Egyébként az IAB reklámszakmai szervezet és a YouGov is azt tapasztalta korábban, hogy a reklámblokkolót használók 54 százaléka rávehető volt, hogy kapcsolja ki az adblockert. Ehhez a kiadóknak elegendő volt egy figyelmeztető üzenetet bevetnie az oldalon, ahol felhívták a reklámblokkolók okozta károkra a figyelmet.

Ha még érdekli a reklámpiac: cmsales.hu (x)
vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

3275142 01/17/2018 A young woman at a bus stop in Yakutsk. Bolot Botchkarev/Sputnik
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.