Média

Videó: kitüntették a Facebook alapítóját

Axel Springer Award 2016 - Zuckerberg kapta a díjat
Axel Springer Award 2016 - Zuckerberg kapta a díjat
Mark Zuckerberg Berlinben vehette át a díjat, amihez még Bill Gates és Martin Schulz is gratulált neki.

Peter Thiel üzletember (a Facebook egyik első befektetője, egyben a Paypal társalapítója), Martin Schulz, az Európai Parlament elnöke és Bill Gates, a Microsoft alapítója is gratulált Mark Zuckerbergnek, aki elsőként kapta meg az újonnan alapított Axel Springer Award elnevezésű díjat Berlinben.

A díjjal a médiakonszern azokat a kiemelkedő vállalkozó személyiségeket ismeri el, akik bizonyították tehetségüket az innováció terén, létrehoztak vagy átalakítottak piacokat, formálják a kultúrát, illetve kiveszik a részüket a társadalmi felelősségvállalásból.

A díjátadó eseményen csütörtök este mintegy 200 ember vett részt, köztük Zuckerberg mellett a felesége, Priscilla Chan is.

 

Érdekel a content marketing?

banner_300x250_fiu_nlc_24
Jelentkezz a márciusban induló képzésre!

Mathias Döpfner, a díjat alapító Axel Springer SE vezérigazgatója a díjátadón arról beszélt, hogy Zuckerberg korunk egyik legsikeresebb vállalkozója, pedig még csak abban az életkorban van, amikor mások még csak a szakmai karrierjük kezdetén vannak. A díjjal bátorítani akarják a Facebookot is, hogy maradjon továbbra is példakép a vállalkozók számára.

Peter Thiel azt emelte ki, hogy Zuckerberg teljesen fenekestül forgatta fel az internetet. Olyan eszközöket talált ki, amitől az internet jobban használható és közösségibb.

Martin Schulz EP-elnök azt hangoztatta, hogy a díjat egy fiatal, kreatív és sikeres üzletember kapta meg, aki a Facebook segítségével a digitális világ egyik legfontosabb szereplője.

Az esemény alkalmából Bill Gates videóüzenetben gratulált Priscilla Channak és Mark Zuckerbergnek az általuk létrehozott Chan Zuckerberg Initiative-hoz. Ez az a cég, amelyen keresztül a Zuckerberg házaspár különböző pozitív ügyeket támogat, illetve amelynek felajánlotta a részvényeinek a jelentős részét.

Az eseményen felszólalt Mark Zuckerberg is, aki köszönetet mondott a díjért.

Ez az út kicsiben kezdődött, amikor létre akartam hozni valamit, amit a főiskolán használhatunk. Azután viszont világméretűvé vált, és segíti az embereket, hogy kapcsolatba lépjenek egymással. Nagyon megtiszteltetés a díj és az is, hogy ezt az utat ilyen sok emberrel együtt tehetjük meg.

Az Axel Springer Award elismerésről egyébként a kiadóvállalat igazgatóságai által alkotott zsűri döntött, de az olvasóközönségük és a médiakonszern munkavállalóinak véleményét is megkérdezték.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik