Média

Tovább erősít videók terén a Time Inc.

A felvásárolt /Drive egyik videójának képkockája
A felvásárolt /Drive egyik videójának képkockája
Az Egyesült Államok legnagyobb magazinkiadója megvesz két autós fókuszú YouTube-csatornát. A Time Inc. egyébként nagyon rákapcsolt a digitális befektetések terén.
Kapcsolódó cikkek

Hogy felturbózza videós kapacitásait, és több szponzorált tartalmat tudjon értékesíteni, az Egyesült Államok legnagyobb kiadója, a Time Inc., amely a napokban felvásárolta a MySpace-t is, most két autózással, autókkal kapcsolatos YouTube csatornát, a /Drive, valamint a Fast Lane Daily-t is megvette – számol be a The Wall Street Journal.

A vásárlás pénzügyi részleteit, így a vételárat nem hozták nyilvánosságra, így azt egyelőre nem tudni, hogy mennyit fizetett a médiacég a népszerű csatornákért.

A Fast Lane Daily videós csatorna autós tesztvezetésekkel és bemutatókkal foglalkozik, és már több mint 300 ezer feliratkozott tagja van a YouTube-on, míg a /Drive, amely különböző kulisszatitkokat mutat be az autógyártás, az autóversenyek és a közúti autózás világából, már több mint 1,6 millió feliratkozott taggal rendelkezik.

Ilyen tartalmak vannak a Fast Lane Daily-n:

Ez pedig egy kis ízelítő a /Drive-ból:

A Time Inc. korábban úgy szervezte át hirdetési részlegét, hogy külön csapat fókuszálhasson az autózásra, a gyógyszeriparra és a technológiára, telekommunikációra. A terület élére Mark Ellist nevezték ki, ő felügyeli az autós csapatot is.

A felvásárolt YouTube csatornák egyébként a The Foundry-hoz kerülnek, ami a Time Inc. nativ tartalmaiért és marketing tevékenységéért felel. A The Foundry-hoz tartozik a TheDrive.com is, amit tavaly ősszel indítottak. Várhatóan a most felvásárolt Fast Lane Daily, a Drive és a TheDrive.com mostanáig elszigetelt csapatait egy egységbe vonja össze a cég, amely mindhárom site számára készít majd videókat.

A fogyasztóknak és a hirdetőknek is óriási igénye van a videókra, és ezek a mostani vásárlások lehetővé teszik számunkra, hogy még több videós tartalmat tegyünk közzé, és új lehetőségeket biztosítunk vele a hirdetőinknek is, hogy nativ videókat osszanak meg”

– mondta Edouard Portelette, a The Foundry üzleti területekért felelős elnökhelyettese.

Nagyon kellenek a digitális bevételek a Time-nak

A Time Inc. az utóbbi időben intenzív bevásárlásokba kezdett digitális téren, hogy növelje árbevételét. A múlt héten jelentette be a cég, hogy megvásárolja a Viant Technology nevű adatvezérelt marketing céget, amelynek portfóliójába tartozik több digitális hirdetési és média cég is, köztük a MySpace és a Vindico.

A Time Inc. egyébként már így is nagyon aktív volt a videóállítás terén, 2015-ben például nem kevesebb mint 23 ezer videót gyártottak, szemben a 2014-es 8 ezerrel.

A Timc inc hirdetési bevételei 2015-ben 7 százalékot estek, főleg a print és egyéb hirdetési terület rossz teljesítményének köszönhetően. A print és egyéb hirdetési bevételei a cégnek 10 százalékkal 1,32 milliárd dollárra estek, de a digitális bevételek 11 százalékkal 331 millió dollárra növekedtek, ez azonban nem tudta ellensúlyozni a nyomtatott média terén elszenvedett esést.

A két YouTube-csatorna megvásárlásával viszont a cég növelheti az autókereskedőktől és gyártóktól származó bevételeit. Ezek a cégek ugyanis szintén elpártolóban voltak a print lapjaiktól. Az autós iparág 431 millió dollárt költött nyomtatott autós magazinokban 2015 első kilenc hónapjában, pedig a Kantar Media adatai szerint 2012-ben még 846 millió dollár bevétel származott ebből.

A Fast Lane Daily-t egyébként Emil Rensing veterán digitális szakértőtől vásárolta meg a Time Inc., míg a /Drive egy videós produkciós cég, a New York-i székhelyű TangentVector Inc. tulajdonában volt, de az imént említett Rensing is befektetője volt a cégnek.

Az 1922-ben létrehozott Time Inc. mintegy 90 magazint ad ki, a Time magazinon kívül többek között hozzájuk tartozik a Life, a People, az InStyle.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik