Média

Csak pénzért olvashatják a híreket a veszprémiek

subscribe - előfizetés
subscribe - előfizetés
Fizetőkapuval zárták le a veol.hu-t, ezentúl csak előfizetési díjért lehet megnyitni a cikkeket.

Ezentúl csak napi 50 Ft-ért, havi 1490 forintért lehet megnyitni a veol.hu híreit – vette észre az mmonline. A portál cikke megjegyzi azt is, hogy az olvasók között ugyan néhányan csalódott hangú hozzászólást írtak a Facebookon, de a fizetőssé tétel óta egyelőre nem következett be drámai zuhanás a látogatottságban, a szakma által elfogadott dkt.hu auditált mérőrendszer statisztikai adatai szerint a híroldalt január utolsó hetében 78 ezren, február első hetében 57 ezren, az elmúlt héten pedig 60 ezren nyitották meg.

Tapasztalatunk szerint egyébként az oldalra új látogatóként betérve néhány cikket ingyenesen is meg lehet nyitni, talán ennek is köszönhető, hogy nincs igazán jelentős visszaesés a látogatottságban.

Az 1490 Ft-os díjért egyébként nem csak az online portál anyagaihoz kapnak korlátlan hozzáférést a látogatók, de a megyei napilap (Napló) digitális verzióját is letölthetik, sőt egy szakácskönyvhöz is hozzáférhetnek az előfizetők ugyancsak elektronikus változatban. De akár 2 évre is elő lehet fizetni a szolgáltatásra, ilyen esetben a már említett havi díjon felül 9900 Ft egyszeri díjért egy Lenovo táblagépet is adnak a látogatóknak. Egy másik konstrukcióban pedig kamerát lehet vásárolni kedvezményesen az előfizetéshez.

Az mmonline egyébként azt feltételezi, hogy a veol.hu-t működtető Pannon Lapok Társasága (PLT) egyelőre kísérletnek szánhatja az újítást, ugyanis a PLT többi megyei napilapjához tartozó Fejér, Vas és Zala megyei hírsite-ok cikkei még díjmentesen olvashatók. Egyébként mi magunk is kipróbáltuk, és ingyenesen tudtuk megnyitni például a feol.hu-t, sőt hiába nyitottunk meg ötnél is több cikket, akkor sem jött fel a veol.hu-hoz hasonlóan az előfizetésre felszólító ablak. Ha azonban a veol.hu-n beválik a kísérlet, a PLT könnyen lehet, hogy más megyei lapjainál is bevezeti a fizetős üzleti modellt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik