Média

Először készít filmsorozatot az Apple

Dr. Dre
Dr. Dre
Dr. Dre-vel saját filmsorozatot forgat az Apple, amely már jó ideje kacérkodik a televíziós üzlettel. Az Apple Music szolgáltatást szeretnék az újdonsággal felturbózni.

Az Apple már hosszabb ideje flörtölget a televíziós piaccal, ám mostanra megszületett a döntés: a 10 dollár havidíjért igénybe vehető előfizetéses alapon működő zenei szolgáltatásuk, az Apple Music számára saját filmsorozatot készítenek.

A Dr. Dre-vel készülő “Vital Signs” (Életjelek) című sorozat első hat része csak az Apple Music szolgáltatásban lesz elérhető. A Grammy-díjas amerikai Dr. Dre hip-hop producer, rapper és színész (képünkön), akiről a sorozat is szól, egyébként még 2014-ben került a technológiai világcéghez, amikor az Apple 3 milliárd dollárért megvásárolta a részben Dre. Dre által alapított Beats Electronicet és a Beats Musicet.

Az új sorozattal az Apple is csatlakozik azon technológiai cégek táborához, amelyek saját tartalommal igyekeznek új előfizetőkre szert tenni. Korábban a Netflix és az Amazon is belevágott az exkluzív tartalomgyártásba, méghozzá rendkívül sikeresen, a Microsoft és a Yahoo hasonló próbálkozásai azonban egyelőre vegyes eredményt hoztak.

A Vital Signs című sorozattal kapcsolatos tervekről egyébként a Hollywood Reporter cikkezett. Ez alapján az derül ki, hogy a filmsorozat alapvetően Dr. Dre saját életéről szól majd. Bemutatják, hogy hogyan lett a Los Angeles szegénynegyedéből származó Dr. Dre-ből sikeres ember.

Videós tartalommal egyébként az Apple Music legnagyobb riválisának számító Spotify zenei szolgáltató is próbálkozik. Egy ideje például az ESPN, a Comedy Central, a BBC, a Vice Media bizonyos videós tartalmai is elérhetők a Spotify platformon.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik