Média

Eladják a Népszavát

népszava (népszava, )
népszava (népszava, )

A Népszabadság értesülései szerint hamarosan lezárulhatnak a tárgyalások a Népszavát kiadó cég tulajdonjogának eladásáról. A lap jelenlegi 99 százalékos tulajdonosa, a svájci Luganóban bejegyzett TGD Intermedia SA, amely a hírek szerint Puch Lászlónak, az MSZP volt pénztárnokának érdekeltségébe tartozik.

A napilap  úgy tudja, két ajánlat érkezett a cégre. Az egyik jelölt a Szabad Földet, a Vasárnapi Híreket és több más terméket is kiadó Geomédia Zrt., illetve az annak 100 százalékos tulajdonában lévő VH Kiadói Kft., a másik a Népszava Szerkesztőség Dolgozóinak Szociális Kulturális és Segélyező Egyesülete, amelynek jelenleg egyszázalékos tulajdonrésze van a lapot kiadó cégben. A TGD a Geomédia ajánlatát tartotta reálisabbnak a Népszabadság szerint.

A Geomédia elképzelése szerint integrálnák az erőforrásokat, a Népszavát és a Vasárnapi Híreket egy közös szerkesztőségi modellben működtetnék, a két lap internetes oldalait is összevonnák.

A Népszavából a tavalyi harmadik negyedévi adatok alapján átlagosan 12 ezer példányt adtak el, internetes portálját naponta 45 ezren látogatják.

 

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik