Média
Peresztegi Zoltán

A volt Google-főnök az OXO-hoz igazolt

Szalay Dániel
Szalay Dániel

újságíró. 2016. 02. 04. 12:07

Február 1-jétől az OXO csoport csapatát erősíti Peresztegi Zoltán, ő igazgatja a frissen alapított Los Angeles-i képviseletet.

A korábban a Google Magyarországnál és a Schibsted Media Groupnál is vezető pozíciót betöltő szakember az Oszkó Péter nevéhez fűződő befektetőcég frissen alapított Los Angeles-i képviseletét igazgatja. Peresztegi feladata elsősorban tengeren túli befektetői kapcsolatok erősítése és további kiépítése, a portfólió cégekbe társ- és következő körös finanszírozók bevonása.

A Jeremie csapok 2016-os záródásával komoly szárazságra kell felkészülnie a hazai startup ökoszisztémának, emiatt az induló vállalkozások nemzetközi ambícióit támogató új lehetőségek 2016-tól várhatóan jelentősen felértékelődnek. Ezt felismerve alapította meg az OXO csoport kaliforniai képviseletét, amelynek célja a cég portfóliójába tartozó cégek képviselete és a piacra jutásuk segítése.

Az OXO Csoport mindennemű állami vagy uniós forrás igénybevétele nélkül mára regionális szinten is meghatározó szereplője lett a piacnak. A folyamatos fejlődés eredménye, hogy Peresztegi Zoltán személyében egy nemzetközi szinten is magasan jegyzett szakemberrel tudjuk portfóliócégeinket segíteni a startup vállalkozások Nirvánájaként számon tartott Szilícium Völgyben”

– mondta el Oszkó Péter, az OXO csoport vezetője.

A szakemberek szerint jellemzően az akár trendalakító big data és sharing economy (megosztáson alapuló gazdaság, lásd Uber, Airbnb stb.), illetve a hardver fejlesztéseket is célzó wearables (viselhető eszközök), IoT (Internet of Things, azaz a Dolgok Internete) és augmented reality (kiterjesztett valóság) típusú projektjeiknek van a legnagyobb esélye a tengerentúli betörésre, de hangsúlyozták, hogy egyenként dől el, mely projekteket irányítják az amerikai, az európai és más piacok felé.

Az OXO egy új fejezet kezdete az életemben – szeretem feszegetni a komfortzónám határait, a startup világ pedig egy olyan dinamikusan fejlődő iparág, amely minden abban aktívan résztvevőt rákényszerít a folyamatos tanulásra, megújulásra”

– mondta el Peresztegi Zoltán.

Az OXO csoport portfólióba jelenleg 28 cég tartozik, ebből tíz jutott már első körös finanszírozáshoz, míg a befektetők és induló vállalkozások egymásra találását katalizáló OXO Stockon 140 invesztor és 65 startup regisztrált, és összesítve eddig 13,3 millió eurós befektetés realizálódott.

Peresztegi – akit a szakmában sokáig csak Mr. Google Magyarországként emlegettek – 2006 és 2009 között volt a Google Magyarország hazai vezetője, majd  a Jófogás.hu operatív vezetője lett. Ezután a Jófogás nemzetközi médiatulajdonosa, a Schibsted alelnöki pozícióját töltötte be Barcelonában.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Németh Sándor: Előfordult, hogy a szocialisták zsaroltak

Kommentek

THE ASSASSINATION OF GIANNI VERSACE: AMERICAN CRIME STORY "The Man Who Would Be Vogue" Episode 1 (Airs Wednesday. January 17, 10:00 p.m. e/p) -- Pictured: Edgar Ramirez as Gianni Versace. CR: Jeff Daly/FX
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.