Média

Mobilon újított a Hírstart

A Central Médiacsoport hírgyűjtője, a Hírstart ingyenes androidos applikációval rukkolt ki.

hírstart android
Az androidos Hírstart applikáció ingyenesen érhető el

Hivatalosan is megjelent és minden Android-felhasználó számára elérhetővé vált a Hírstart Android hírolvasó alkalmazás.

A legnépszerűbb hazai híraggregátor androidos változatával a készítők célja az volt, hogy nagyobb élményt nyújtsanak, mint amit egy weboldal adni tud. A mobilos alkalmazás egyszerre nyújt megoldást a gyors hírfogyasztóknak, az extra beállításokat és nagy testreszabhatóságot kedvelőknek, vagy a sajtófigyelést végzőknek, és azoknak is, akik egyszerűen kívánnak tájékozódni abban az óriási hírkavalkádban, ami a hazai hírpiacon megtalálható. A Hírstart applikációja több száz hazai, csak magyar nyelvű hírforrás anyagait tematizálja, és jeleníti meg gazdag képi tartalommal.

Az applikációval a legfrissebb hírek egy helyen érhetők el minden népszerű témában: közélet, külpolitika, belpolitika, gazdaság, életmód, tudomány, infotech, mobiltech, kultúra, bulvár és sztárhírek. Olyan, akár egy RSS olvasó, sok-sok előre bekötött hírfolyammal.

A híreken az ujjunkat tartva extra funkciókat érhetünk el.
A híreken az ujjunkat tartva extra funkciókat érhetünk el.

A Hírstart állítható megjelenéseket (képes, bevezetőszöveg és a csak címes), a hírek között villámgyors keresést és rengeteg tematikus hír (címke) oldalt kínál. Egyedülállónak mondható a hírkötegelés funkció, ami lehetővé teszi a hírfalók számára az azonos témájú hírek leválogatását. Az androidos verzióban emellett bármilyen elem a kedvencek közé menthető: az adott hírforrás adott témájú hírei, címkék szerinti hírcsokrok, és minden más. Az appban a különböző rovatokat a felhasználók testreszabhatják maguknak, tehát az őket érdeklődő kategóriákat be-, míg az őket kevésbé érdeklő kategóriákat kikapcsolhatják.

A programban a cikkeken nyomva tartott ujjal előhívható egy rejtett menü is különböző extra funkciókért.

A Hírstartban egyszerűen megoszthatók a tartalmak más applikációk irányába, valamint biztosított a külső böngészőbeli megnyitás is.

A kellemes felhasználói élményt erős szerveroldali támogatás teszi lehetővé. A Hírstart új mobilos alkalmazása egyébként táblagépről is működik.

(A 24.hu kiadója a Central Médiacsoport leányvállalata, a Central Digitális Média Kft.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik