Média

Új ingyenes havilap a magyar sajtópiacon

Már érkeznek a próbaszámok az olvasókhoz a Pest Megye Lapja címmel márciustól induló újságból.
Pest Megye Lapja próbaszám
A Pest Megye Lapja próbaszámának fejléce

Ambrus András, a Pesti Megyei Önkormányzat sajtófőnöke a lapindítás kapcsán arról beszélt az MTI-nek, hogy a megye 1,3 millió lakosának, illetve 187 településének régi vágya teljesül azzal, hogy a régió városi- és térségi kiadványai mellett a teljes megyét átfogó, a “Pest megyeiség” érzését, identitását erősítő újság kerül a piacra a közeljövőben (ezt a szerepet korábban az 1994-ben megszűnt Pesti Hírlap töltötte be). A Budapesttel közös régióról hamarosan “leváló”, önállósodó megye meg is érdemli, hogy legyen saját újságja – hangoztatta Ambrus András a hírügynökségnek, aki azt még nem tudta megmondani, hogy a terjesztésre milyen formában kerül majd sor. A havilaphoz szükséges anyagi forrást egyébként az MTI szerint térségi vállalkozók és önkormányzatok biztosítják. A sajtófőnök azt mondta, hogy a megyei önkormányzat elsősorban koordinálással, hely biztosításával, valamint ötletekkel, háttéranyagokkal támogatja a lapot.

A Pest Megye Lapja címet viselő újság márciustól jelenik meg rendszeresen, méghozzá 16 oldalon, de január végén, vagyis ezekben a napokban a megyében élők már találkozhatnak vele, ugyanis 8 oldalas próbaszámot küldenek belőle 8 ezer háztartásba.

A lapot a budapesti székhelyű Cosmo Média Kft. jelenteti meg. A 24.hu kíváncsi volt a cég hátterére. A cégnyilvántartás adatai alapján a vállalkozás 2011-ben jött létre, tulajdonosa és ügyvezetője egy balatonboglári magánszemély, Kövecsesné Takács Tünde. A Cosmo Média honlapja alapján a cég különböző magazinokat és újságmellékleteket készít, elsősorban országos napilapok számára. Színes magazinjaikban leginkább a település- és városmarketing, az egészség és a turizmus témakörével foglalkoznak. Megyei magazinjaik például a Magyar Nemzet mellékleteként jelennek meg.

A Pest Megye Lapja a megye legérdekesebb témáiról, eseményeiről szól majd, és minimum 50 ezer példányban tervezik megjelentetni ingyenesen. A lap főszerkesztője Fentős Kornélia lesz.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik