Média
radios(1)(430x286).jpg (rádiós, )

Éleződik a rádiók versenye

Szalay Dániel
Szalay Dániel

2016. 01. 19. 16:20

Év végére tovább nőtt a rádióhallgatók száma, és kiéleződött a rádiók közötti verseny – derül ki a TNS Hoffmann–Mediameter konzorcium legújabb, 2015. október-decemberi időszakra vonatkozó kutatási eredményeiből.

A 2015. október és december közötti kutatási hullám eredményei alapján egy átlagos napon közel 5,7 millióan hallgattak rádiót.

Év végén a Simicska Lajos érdekeltségébe tartozó Class FM-et a 15 éves és idősebb korosztály körében naponta átlagosan közel 2,9 millióan hallgatták; a második, a közszolgálati Kossuth Rádió közönsége 1,5 milliós, mögöttük a szintén közszolgálati Petőfi Rádió 950 ezer, míg az ugyancsak Simicska-érdekeltségű Music FM 800 ezer fős volt.

 

Országos rádióhallgatottsági adatok
Országos rádióhallgatottsági adatok

Kétszázezer feletti országos napi hallgatottsági értékeket ért el a Dankó Rádió (315 ezer fő) és a Bartók Rádió (201 ezer fő). Százezer feletti országos napi hallgatótáborral rendelkezett a Klubrádió (191 ezer fő), az InfoRádió (162 ezer fő), a Lánchíd Rádió (141 ezer fő) és a Magyar Katolikus Rádió (107 ezer fő). A Jazzy Rádiónak 80 ezer, a Klasszik Rádiónak 59 ezer és a Trend FM – Gazdasági Rádiónak 53 ezer hallgatója volt országosan naponta a mérés alapján.

Rádiók budapesti hallgatottsága
Rádiók budapesti hallgatottsága

Budapesten a Class FM-et a Music FM, illetve a Kossuth Rádió követi. Szoros a verseny még a Klubrádió, InfoRádió és Petőfi Rádió között. Budapesten a rádióhallgatók száma több mint 1 millió fő, amely 2014 év végén is hasonlóan alakult.

Kedvelik a hallgatók a karácsonyi zenéket

A legfrissebb rádiós közönségmérésben résztvevőket egyébként arról is kérdezték, hogy mennyire kedvelik, ha az ünnepek közeledtével a rádiók egyre több karácsonyi dalt sugároznak. A többség (69%) úgy nyilatkozott, hogy szívesen hallgatja az ünnepi hangulatú dalokat játszó rádióadókat. Sokszor az is előfordul, hogy tudatosan keresnek (33%) olyan rádióadót, ahol ilyen jellegű zenék szólnak.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Budapest, 2015. június 19.
Szorosan egymásra záródva parkolnak a gépjárművek a főváros VII. kerületének egyik mellékutcájában. A furgon néhány centiméteres távolságot hagyva állt be az előtte és mögötte álló járművek közé.
MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba 
***************************
Kedves Felhasználó!
Az Ön által most kiválasztott fénykép nem képezi az MTI fotókiadásának, valamint az MTVA fotóarchívumának szerves részét. A kép tartalmáért és a szövegért a fotó készítője vállalja a felelősséget.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.