Média
amc networks international central europe

Átszervezés az AMC Networks magyar részlegénél

Szalay Dániel
Szalay Dániel

újságíró. 2016. 01. 18. 15:04

A tévétársaságnál a non-sport programming osztály két funkcionális területre oszlik.

Az AMC Networks Central Europe Kft. szervezeti átalakítása során a Non-Sport programming osztályát február elsejével kezdődően két külön területre osztja: Film Entertainment és Kids and Infotainment. A Kids and Infotainment terület élére új vezetőt is igazol a vállalat: Minda Judit programming igazgatóként csatlakozik az AMCNI CE csapatához, míg a Film Entertainment egységet, amelyhez az összes filmcsatorna valamint a new media terület is tartozik, Radóczy Katalin mint Chief Programming Officer irányítja február elsejétől. A Sport Programming osztály működése változatlan marad.

Minda Judit, AMC
Minda Judit, AMC

Az új igazgató, Minda Judit szakmai pályafutását 1988-ban mint szerkesztő, műsorbeszerzési menedzser kezdte a JRT (Jugoszláv Rádió és Televízió) újvidéki stúdiójának film és külföldi műsorszerkesztőségében. 1995 és 1996 között a Spektrum TV alapító tagja és a csatorna valamint az HBO műsorbeszerzési managere, majd 1996 és 1998 között a Spektrum TV Magyarország műsorigazgatója volt. 1998 decemberétől a magyarországi Spektrum TV mellett a cseh és a szlovák Spektrum TV, valamint az HBO Magyarország műsorigazgatója volt. 2000 augusztusa és 2008 májusa között a Közép-kelet európai HBO műsorokért felelős regionális alelnöke (HBO,HBO2, HBO Comedy, Cinemax és Spektrum TV ) volt 9 közép-kelet európai országban. 2008 májusától közel egy évig a közép-kelet európai HBO vezérigazgatójának programming tanácsadója. 2009 és 2011 között a Dokumentumfilmterv fejlesztési és értékesítési vezetője, a Havas Films Kft. társtulajdonosa. 2011-től egyéni vállalkozóként, filmbeszerzési tanácsadóként és tolmácsként dolgozott és lett a Magyar Nemzeti Filmalap dokumentumfilm pályázatokat elbíráló olvasó-tanácsadója. Az AMC Networks International Central Europe-hoz a Modern Times Group MTG-től igazol át, ahol 2012 óta a magyarországi Viasat 3 és Viasat 6 tévécsatornák műsorbeszerzéséért felelt.

„Program- és márkafejlesztés céljából, továbbá a már létező piacokon való eredményesség növelése és új piacok meghódítása érdekében kerül sor az átalakításra”

– indokolta a változást a vállalat vezérigazgatója, Málnay B. Levente, majd hozzátette: „A két új szervezeti egységhez összesen kilenc márka tartozik. A Film Entertainment filmcsatornái az AMC, a FilmCafe, a Film Mania és a Film+ (csak Csehországban és Szlovákiában). A Kids and Infotainment egységhez öt márka, a Spektrum, a Spektrum Home, a TV Paprika, a Minimax és a Megamax tartoznak. Célunk, hogy a jövőben mindkét programming divíziónk tovább bővüljön.”

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.