Média
tv2 akadémia

Végzős diákok készítik majd a FEM3 Café műsorát

Szalay Dániel
Szalay Dániel

újságíró. 2016. 01. 14. 13:57

Pénteken élő adásban vizsgáznak a TV2 Akadémia műsorvezető szakos hallgatói, köztük egy szépségkirálynő. A TV2 médiaiskolájában egyébként idén új fajta képzések is indulnak.

A TV2 Akadémia végzős hallgatói tanulmányaikat lezáró megmérettetésként élőben vezethetik január 15-én a FEM3 Café beszélgetős műsorát Czippán Anettel. A teljes FEM3 Café adást ők szerkesztik és vezetik majd. Mindegyik hallgató saját magának hív vendéget, akivel élőben készít interjút. A vizsgaadás vendége lesz többek között MC Hawer, aki először szólal meg elvonókúrája óta, valamint Szerednyey Béla színművész, Varga Győző énekes és Voksán Virág is.

A diákok teljesítményét a TV2 szakembereiből álló vizsgabizottság értékeli, akik a vezérlőben követik nyomon az adás minden pillanatát és élesben, a helyszínen osztályozzák a vizsgázókat. A vizsgabizottság tagjai: Azurák Csaba, a TV2 Csoport aktuális műsorainak főszerkesztője, Demcsák Zsuzsa műsorvezető, Váczi Gergő műsorvezető, valamint Amin-Váczi Virág, a TV2 Akadémia vezető tanára. „Minden évben számunkra is nagyon izgalmas nap a TV2 Akadémia műsorvezető hallgatóinak záróvizsgája. Már hatodik éve zajlik a képzés, évről-évre kiemelkedő tehetségeket ismehetünk meg és vezethetünk be a szakma rejtelmeibe. Több korábbi hallgató is nálunk dolgozik szerkesztőként, riporterként, de Vitányi Judit, a Tények műsorvezetője is itt kezdte. Idén már közel tízszeres a túljelentkezés a februárban induló képzéseinkre” – mondta Azurák Csaba. A hallgatók teljesítményét azonban nemcsak a szakemberek, hanem a nézők is értékelhetik majd, online szavazáson választják meg a közönségdíjas műsorvezető-jelöltet.

A pénteki műsorról beszélgettek a Mokka című műsorban is.

 

Újdonság a TV2 médiaiskolájában

A TV2 Akadémia 2009 óta indítja televíziós szerkesztő és riporter képzését, ahol a diákok első kézből, szakemberektől, a TV2 Csoport munkatársaitól tanulhatják meg a szerkesztői és riporteri munka minden titkát. A médiaiskolában a népszerű szerkesztő-riporter képzés mellett műsorvezetőnek, sportriporternek és újságírónak tanulhattak a média világa iránt érdeklődők, azonban 2016-ban újdonságként televíziós vágó és stúdiótechnikus képzés, valamint blogírás workshop is indul.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Closeup portrait of a beautiful redhead woman using smartphone
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.